Άβαξ: Το στοίχημα της Μέσης Ανατολής

Το come back στην κατασκευαστική Αγορά της Μέσης Ανατολής επιδιώκει η Άβαξ μετά την εξαγορά τριών θυγατρικών της J&P Overseas η οποία θα επιτρέψει στον κατασκευαστικό όμιλο -όπως σημείωσε και ο πρόεδρος της εταιρείας Χρήστος Ιωάννου στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης- να πετύχει «ένα success story» αντάξιο αυτού στην αρχή της πορείας της κατασκευαστικής.

 

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη χθεσινή Γενική Συνέλευση του ομίλου, η εξαγορά των Conspel Construction Specialist Limited, J&P Qatar WLL και Abu Dhabi J&P έγινε σε πολύ χαμηλότερο τίμημα, σε σχέση με την καθαρή αξία ενεργητικού (Net Asset Value) των τριών εταιρειών.

 

Ως αποτέλεσμα, η επίδραση της εξαγοράς στα μεγέθη της Άβαξ αναμένεται να είναι θετική, με τη διοίκηση της εισηγμένης να προσδοκά «ελαφρώς θετικά αποτελέσματα σε σχέση, πάντοτε, με την πορεία των έργων». Πάντως, το ανεκτέλεστο των τριών εταιρειών έχει, ήδη, ενισχύσει το συνολικό ανεκτέλεστο της Άβαξ, το οποίο διαμορφώνεται σε 1,7 δισ. ευρώ.

 

Σε κάθε περίπτωση, με όχημα τη θυγατρική Middle East, η κατασκευαστική επιδιώκει την ισχυροποίηση της παρουσίας της στην Μέση Ανατολή και τον Αραβικό Κόλπο, έχοντας ολοκληρώσει δύο δημόσια έργα οδοποιίας, συνολικής αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που είχε αναλάβει κοινοπρακτικά με την, σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, J&P Overseas.

 

Μέσω της Conspel Construction Specialist Limited, η εταιρεία, όπως ανέφερε η διοίκησή της, τοποθετείται στο χάρτη του περιορισμένου αριθμού εταιρειών με τεχνογνωσία και εμπειρία σε ηλεκτρομηχανολογικά έργα, στην Μέση Ανατολή. Η Conspel διαθέτει έργα συνολικής αξίας 1 δισ. ευρώ και ανεκτέλεστο 350 εκατ. δολαρίων.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τουρισμός

 “Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

“Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη και τις τρεις μελέτες που αφορούν στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.