Άβαξ: Το στοίχημα της Μέσης Ανατολής

Το come back στην κατασκευαστική Αγορά της Μέσης Ανατολής επιδιώκει η Άβαξ μετά την εξαγορά τριών θυγατρικών της J&P Overseas η οποία θα επιτρέψει στον κατασκευαστικό όμιλο -όπως σημείωσε και ο πρόεδρος της εταιρείας Χρήστος Ιωάννου στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης- να πετύχει «ένα success story» αντάξιο αυτού στην αρχή της πορείας της κατασκευαστικής.

 

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη χθεσινή Γενική Συνέλευση του ομίλου, η εξαγορά των Conspel Construction Specialist Limited, J&P Qatar WLL και Abu Dhabi J&P έγινε σε πολύ χαμηλότερο τίμημα, σε σχέση με την καθαρή αξία ενεργητικού (Net Asset Value) των τριών εταιρειών.

 

Ως αποτέλεσμα, η επίδραση της εξαγοράς στα μεγέθη της Άβαξ αναμένεται να είναι θετική, με τη διοίκηση της εισηγμένης να προσδοκά «ελαφρώς θετικά αποτελέσματα σε σχέση, πάντοτε, με την πορεία των έργων». Πάντως, το ανεκτέλεστο των τριών εταιρειών έχει, ήδη, ενισχύσει το συνολικό ανεκτέλεστο της Άβαξ, το οποίο διαμορφώνεται σε 1,7 δισ. ευρώ.

 

Σε κάθε περίπτωση, με όχημα τη θυγατρική Middle East, η κατασκευαστική επιδιώκει την ισχυροποίηση της παρουσίας της στην Μέση Ανατολή και τον Αραβικό Κόλπο, έχοντας ολοκληρώσει δύο δημόσια έργα οδοποιίας, συνολικής αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που είχε αναλάβει κοινοπρακτικά με την, σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, J&P Overseas.

 

Μέσω της Conspel Construction Specialist Limited, η εταιρεία, όπως ανέφερε η διοίκησή της, τοποθετείται στο χάρτη του περιορισμένου αριθμού εταιρειών με τεχνογνωσία και εμπειρία σε ηλεκτρομηχανολογικά έργα, στην Μέση Ανατολή. Η Conspel διαθέτει έργα συνολικής αξίας 1 δισ. ευρώ και ανεκτέλεστο 350 εκατ. δολαρίων.


protoselida

World Business

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin Tin;

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin…

Tιμή - ρεκόρ για το πρώτο εξώφυλλο του θρυλικού κόμικ του Eρζέ, από το 1930

Media

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Απεβίωσε το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 83 χρονών, ο πρώην εκδότης και δημοσιογράφος...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.