“Πιθανά επικίνδυνος” αστεροειδής “κοντά” στην Γη σήμερα

Ένας τεράστιος αστεροειδής που ονομάζεται "2008 KV2" θα περάσει εντός της ημέρας, πολύ κοντά από την Γη και αν και χαρακτηρίζεται ως "πιθανά επικίνδυνος" δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για ενδεχόμενο... τέλος του κόσμου, καθώς δεν υπάρχει πιθανότητα σύγκρουσης.

 

Όπως το όνομά του υποδηλώνει, ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2008. Είναι ταξινομημένος ως αντικείμενο Κοντά στην Γη (Near Earth Objectή NEO). Το μέγεθος του εκτιμάται ότι είναι περίπου τριπλάσιο από το μήκος ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου και θα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 6,7 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη σήμερα ή 0,05 αστρονομικές μονάδες (AU) εκ της Γης, όπου μια AU είναι ίση με τη μέση απόσταση μεταξύ της Γης και του ήλιου.

 

Παρ' όλα αυτά το "κοντά στην Γη" με βάση το οποίο χαρακτηρίστηκε "πιθανά επικίνδυνο" αντικείμενο είναι σχετικό με όρους διαστημικών αποστάσεων. Το φεγγάρι για παράδειγμα βρίσκεται περίπου 384.400 χλμ. μακριά από εμάς, και ο αστεροειδής θα είναι περισσότερο από 17 φορές μακρυά από αυτή την απόσταση. Η ταχύτητα με την οποία θα απομακρυνθεί από τη γη είναι περίπου 40.800 χλμ/ώρα.

 

Σημειώνεται ότι οι επιστήμονες περιμένουν να δουν τον 2008 KV2 ξανά κοντά στον πλανήτη μας το 2021, αλλά και το 2022. Το σημερινό, πάντως, πέρασμά του υπολογίζουν πως θα μπορεί να παρατηρηθεί από την ανατολική ακτή στην Αυστραλία, τον Ινδικό Ωκεανό, την Αφρική και τον Ατλαντικό Ωκεανό.


protoselida

World Business

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen για να επενδύσει

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen…

Έτοιμη να προσφέρει περισσότερα κίνητρα στην Volkswagen είναι η Βουλγαρία προκειμένου να πείσει την αυτοκινητοβιομηχανία...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Υγεία & Διατροφή

 Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων Βοηθειών» της Blue Star Ferries

Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων…

Η BLUE STAR FERRIES στα πλαίσια του προγράμματός της «Πρώτες Βοήθειες» που πραγματοποιεί για 6η...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.