“Πιθανά επικίνδυνος” αστεροειδής “κοντά” στην Γη σήμερα

Ένας τεράστιος αστεροειδής που ονομάζεται "2008 KV2" θα περάσει εντός της ημέρας, πολύ κοντά από την Γη και αν και χαρακτηρίζεται ως "πιθανά επικίνδυνος" δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για ενδεχόμενο... τέλος του κόσμου, καθώς δεν υπάρχει πιθανότητα σύγκρουσης.

 

Όπως το όνομά του υποδηλώνει, ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2008. Είναι ταξινομημένος ως αντικείμενο Κοντά στην Γη (Near Earth Objectή NEO). Το μέγεθος του εκτιμάται ότι είναι περίπου τριπλάσιο από το μήκος ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου και θα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 6,7 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη σήμερα ή 0,05 αστρονομικές μονάδες (AU) εκ της Γης, όπου μια AU είναι ίση με τη μέση απόσταση μεταξύ της Γης και του ήλιου.

 

Παρ' όλα αυτά το "κοντά στην Γη" με βάση το οποίο χαρακτηρίστηκε "πιθανά επικίνδυνο" αντικείμενο είναι σχετικό με όρους διαστημικών αποστάσεων. Το φεγγάρι για παράδειγμα βρίσκεται περίπου 384.400 χλμ. μακριά από εμάς, και ο αστεροειδής θα είναι περισσότερο από 17 φορές μακρυά από αυτή την απόσταση. Η ταχύτητα με την οποία θα απομακρυνθεί από τη γη είναι περίπου 40.800 χλμ/ώρα.

 

Σημειώνεται ότι οι επιστήμονες περιμένουν να δουν τον 2008 KV2 ξανά κοντά στον πλανήτη μας το 2021, αλλά και το 2022. Το σημερινό, πάντως, πέρασμά του υπολογίζουν πως θα μπορεί να παρατηρηθεί από την ανατολική ακτή στην Αυστραλία, τον Ινδικό Ωκεανό, την Αφρική και τον Ατλαντικό Ωκεανό.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Σε κατήφορο τα κέρδη της Julius Baer

Σε κατήφορο τα κέρδη της Julius Baer

Ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος Julius Baer ανακοίνωσε πτώση 19% στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στο α΄...

Media

Οι 8 πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τα ΜΜΕ

Οι 8 πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τα ΜΜΕ

Στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η κυβέρνηση για τα ζητήματα των ΜΜΕ αναφέρθηκε ο υφυπουργός...

Secret Money

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project των 200 εκ.

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project…

Eδώ και πολλά χρόνια ως αφήγημα, ως στόχο και ως προοπτική εχει μπει σε πρώτο...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.