Τσακαλώτος: Η ΝΔ κλείνει το μάτι στις ασφαλιστικές εταιρείες

«Με το σχέδιο της ΝΔ μια γενιά θα πρέπει να πληρώσει τα σπασμένα»

 

Κριτική στις θέσεις της ΝΔ για το ασφαλιστικό άσκησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

 

«Η ΝΔ κλείνει το μάτι στις ασφαλιστικές εταιρείες και σχεδιάζει να εφαρμόσει ένα σύστημα που είναι απειλητικό για τους νυν και τους μελλοντικούς συνταξιούχους», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

 

«Στο θέμα του ασφαλιστικού, έχουν ήδη διατυπωθεί τρεις διαφορετικές θέσεις από τη ΝΔ. Πρέπει να κατανοήσει ο κόσμος τι σημαίνει για τις ασφαλιστικές εισφορές η μεταβατική περίοδος μέχρι την πλήρη υλοποίηση του σχεδίου της ΝΔ για τις επικουρικές συντάξεις», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε ότι με το σχέδιο της ΝΔ «μια γενιά θα πρέπει να πληρώσει τα σπασμένα, καταβάλλοντας εισφορές και για τους σημερινούς συνταξιούχους και για τους εργαζόμενους που σήμερα εργάζονται και θα βγουν στη σύνταξη μελλοντικά».

 

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι υπάρχει βασική ιδεολογική διαφορά, ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, για το ασφαλιστικό σύστημα, και προειδοποίησε ότι πολλοί συνταξιούχοι στη Βρετανία έχασαν τις συντάξεις τους επειδή τοποθέτησαν τις εισφορές τους σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες στη συνέχεια τα επένδυσαν στη χρηματαγορά και όταν τα χρηματιστήρια γκρεμίστηκαν, χάθηκαν και οι συντάξεις τους.

 

«Δεν ακούσατε όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ; Ο κ. Μητσοτάκης, με την ομιλία του στις ασφαλιστικές εταιρείες, τους έκλεισε το μάτι ότι η ΝΔ είναι μαζί τους. Άρα πρέπει η ΝΔ να πει με σαφήνεια τι σημαίνει για τον εργαζόμενο και τις κοινωνικές του εισφορές το σχέδιο της», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

 

Αλλά και για τις εξαγγελίες της ΝΔ που αφορούν στη μείωση της φορολογίας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε για ασάφειες και αμφιταλαντεύσεις, δια της μεθόδου «στρίβειν δια του αρραβώνος» αφού «ο κ. Μητσοτάκης πότε τοποθετεί τις μειώσεις στο 2019, πότε τις τοποθετεί στο 2020 και πότε επισημαίνει ότι θα κινηθεί αναλόγως του δημοσιονομικού χώρου».


protoselida

World Business

H Walmart μηνύει την Tesla

H Walmart μηνύει την Tesla

Η Walmart μηνύει την Τesla, καθώς όπως υποστηρίζει τα ηλιακά πάνελ της δεύτερης προκάλεσαν πυρκαγιές...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.