Τσίπρας: Ο Κ. Καραμανλής επέλεξε να φύγει

"Καραμανλής, Παπανδρέου και Σαμαράς έχουν ευθύνες"

 

Κριτική στους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή, Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Open

 

Ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική στον Κώστα Καραμανλή, με αφορμή την εμφάνισή του μετά από δέκα χρόνια και παράλληλα έκανε μία αναδρομή από το 2009 και μετά. «Μετά από 10 χρόνια σιωπής, θα περίμενα να έχει και μία δόση αυτοκριτικής και για τα δικά του πεπραγμένα. Δεν ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός σε μνημόνια, ήταν όμως ο πρωθυπουργός που άφησε ανοικτή την πόρτα για τα πάμε στα μνημόνια. Παρέδωσε 24 δισ. πρωτογενές έλλειμμα και στην συνέχεια επέλεξε να φύγει», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

 

«Ο επόμενος (σ.σ. ο Γ. Παπανδρέου) μάλλον δεν κατάλαβε τι συνέβαινε και οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ χωρίς να πάρει την έγκριση του ελληνικού λαού και μετά και εκείνος έφυγε. Ο κ. Σαμαράς στην συνέχεια, παρέδωσε την χώρα στο σχέδιο της αριστερής παρένθεσης, λεηλατημένη και με άδεια ταμεία. Ο κάθε ένας όμως από τους πρωθυπουργούς αυτούς, είχε διαφορετικές ευθύνες. Εγώ είμαι ο πρωθυπουργός που έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας

 

Είπε ακόμη, ότι ασκούσε κριτική στον Κώστα Καραμανλή όταν ήταν αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ του 4% και απέρριψε τις αιτιάσεις ότι δεν του άσκησε κριτική κατά τη δική του πρωθυπουργική θητεία, για τα πεπραγμένα της καραμανλικής περιόδου. Σημείωσε ακόμη, ότι «ο Κώστας Καραμανλής δημιούργησε ένα τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα που οδήγησε στα μνημόνια, γιγάντωσε ένα πελατειακό κράτος, δημιούργησε συνθήκες ασυδοσίας. Θα ήταν πολύ ωραία να ήμουν κι εγώ όπως ο κ. Καραμανλής πρωθυπουργός και να μοίραζα 24 δισ. πρωτογενές έλλειμμα». Του αναγνώρισε ωστόσο, ότι προσπάθησε να βάλλει τάξη στην ασυδοσία των μέσων ενημέρωσης και απέτυχε, και παραδέχθηκε ότι και η δική του κυβέρνηση έδωσε την ίδια μάχη. Σε ερώτηση δε, για τη «καραμανλική συνιστώσα της κυβέρνησης», είπε ότι υπήρξαν και ακόμη υπάρχουν κάποια στελέχη της ΝΔ που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν την προσπάθεια της κυβέρνησης.

 

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά που κατονόμασε ως «Ρασπούτιν» τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Παπαγγελόπουλο ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο κ. Σαμαράς έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση στην οποία παρέδωσε την χώρα, αλλά και για την υπόθεση Novartis.


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.