3ο Φεστιβάλ Γαστρονοµίας Lesvos Food Fest

Το 3ο Φεστιβάλ Γαστρονοµίας Lesvos Food Fest επιστρέφει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου στη Λέσβο, µε γαστρονομικές δράσεις σε διάφορες περιοχές του νησιού, όπως σε Μόλυβο, Πέτρα, Ερεσσό, Καλλονή, Αγία Παρασκευή, Μυτιλήνη, Πολιχνίτο και Μανταµάδο.

 

Εμπνευστής του φεστιβάλ είναι το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου που στοχεύει μέσα από τις εκδηλώσεις του, να αναδείξει και να διαδώσει την Λεσβιακή γαστρονομική παράδοση και να επικοινωνήσει την έννοια της συλλογικότητας, αναδεικνύοντας παράλληλα τη Λέσβο ως γαστρονομικό προορισμό .

 

Τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα της γαστρονομίας του νησιού απεικονίζονται στο λογότυπο του φεστιβάλ (σαρδέλα, γλυκάνισος, ελιά) και συνθέτουν ένα σύγχρονο μοτίβο γύρω από την λεσβιακή ύπαιθρο με τα αγνά προϊόντα της, την παραδοσιακή κουζίνα του τόπου και την οικοτεχνία που την πλαισιώνει. Άλλωστε οι µοναδικές λεσβιακές συνταγές, οι συνήθειες συνάθροισης και κοινωνικοποίησης γύρω από το τραπέζι, οι πολιτιστικές παραδόσεις που συνοδεύουν τη διαδικασία του φαγητού, από την παραγωγή και την οικιακή επεξεργασία µέχρι την αρχιτεκτονικές των χώρων και τα τραγούδια του τραπεζιού, αποτελούν έναν ασύλληπτο λαογραφικό πλούτο.

 

Τα ανωτέρω στοιχεία συνθέτουν µια τεράστια δυναµική, που µπορεί να αναδείξει το νησί ως σημαντικό γαστριµαργικό προορισµό διεθνώς και, κατ' επέκταση, να συµβάλλει στην προσπάθεια αξιοποίησης γαστρονοµικού τουρισµού ως µία ακόµα µορφή εναλλακτικού τουρισµού καθιστώντας τη Λέσβο δελεαστικό προορισµό για ανθρώπους µε ενδιαφέροντα και γνώσεις.

 

Συγκεκριμένα, τo LESVOS FOOD FEST μέσα από δυναμικές δράσεις του στοχεύει:

 

 - στην προβολή των τοπικών προϊόντων και των παραγωγών τους

 

- στην ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης και την αναζήτησή της μέσα από νέες γαστρονομικές τάσεις

 

- στην δημιουργία γαστριμαργικών εμπειριών για τον επισκέπτη

 

 - στην δικτύωση των επαγγελματιών εστίασης και των τοπικών παραγωγών

 

- στην εκπαίδευση και επιμόρφωση από επιστήμονες και ειδικούς, σε θέματα γαστρονομικού ενδιαφέροντος

 

Για την υλοποίηση του φεστιβάλ συνεργάζονται 12 τοπικοί πολιτιστικοί και γεωγραφικοί φορείς, ενώ συμμετέχουν δηµοσιογραφικές αποστολές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και σεφ από όλη την Ελλάδα. Τέλος, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα συμμετέχει στο φεστιβάλ, στο πλαίσιο των ενεργειών για την ανάδειξη του νησιού και την αύξηση της τουριστικής κίνησης, μέσω δράσεων που αναδεικνύουν τη Λέσβο ως γαστρονοµικό προορισµό.


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.