«Σκληρό «πόκερ» στο Ιράν

Οι ΗΠΑ και οι απειλές

 

Μοιάζει με μια παρτίδα πόκερ. Οι δύο δυνάμεις δείχνουν κάποια από τα όπλα τους, όχι όμως ξεκάθαρα τις προθέσεις τους. Το Ιράν και οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν και καταγγέλλουν ο ένας τον άλλο, όμως στην πραγματικότητα, η απόσταση από μια πολεμική σύγκρουση μέχρι μια συμφωνία, φαίνεται ίδια.

 

Ο Ιρανός ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, λέει ότι η χώρα του δεν θα υποχωρήσει στις σκληρές κυρώσεις των ΗΠΑ και τις προσβολές σε βάρος των αξιωματούχων του. Και καταγγέλλει ότι «οι διαπραγματεύσεις είναι μια απάτη για αυτό που πραγματικά θέλουν. Έχεις ένα όπλο στα χέρια σου και δεν τολμούν να πλησιάσουν. Λένε: άφησε το όπλο ώστε να μπορώ να κάνω ό,τι θέλω μαζί σου. Αυτές είναι οι διαπραγματεύσεις».

 

Και προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι οποιαδήποτε παραβίαση των συνόρων του θα έχει «ισχυρότερη αντίδραση». από την κατάρριψη του αμερικανικού drone της περασμένης εβδομάδας. «Η κατάρριψη του drone τους ήταν μια καλή εμπειρία για αυτούς ώστε να αποφύγουν οποιαδήποτε επιθετικότητα στα σύνορά μας. Η αντίδραση του Ιράν θα είναι ισχυρότερη, αν επαναλάβουν το λάθος να παραβιάσουν τα σύνορά μας», τόνισε.

 

Στην απάντησή του, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν φάνηκε καθόλου... αγχωμένος. «Το Ιράν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, το ίδιο μου κάνει, έχω όσο χρόνο χρειάζεται. Όμως η χώρα του είναι σε οικονομικό κίνδυνο(...). Οι ηγέτες τους θα έπρεπε να φροντίσουν τον πληθυσμό», είπε. Ποιος θα κάνει το πρώτο βήμα για τη συμφωνία, ή ποιος θα χάσει αυτή την παρτίδα;

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

World Business

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen για να επενδύσει

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen…

Έτοιμη να προσφέρει περισσότερα κίνητρα στην Volkswagen είναι η Βουλγαρία προκειμένου να πείσει την αυτοκινητοβιομηχανία...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Υγεία & Διατροφή

 Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων Βοηθειών» της Blue Star Ferries

Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων…

Η BLUE STAR FERRIES στα πλαίσια του προγράμματός της «Πρώτες Βοήθειες» που πραγματοποιεί για 6η...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.