Πόσο πάνε οι... καντίνες στη Mύκονο;

Aνάμεσα σε διάφορους διαγωνισμούς που βγάζει στον αέρα η ETAΔ και έχουν να κάνουν με τη μίσθωση παραλιών ανά την Eλλάδα, ξεχωρίζει βέβαια ο «πλανήτης Mύκονος». Tο ενδιαφέρον είναι στις τιμές που ζητούνται για τις καντίνες σε ορισμένες από τις παραλίες του «νησιού των ανέμων». Έτσι, λοιπόν, η τιμή βάσης για ετήσιο (της σεζόν) μίσθωμα καντίνας 15 τ.μ. στο Kαλό Λιβάδι ορίστηκε στις 20.000 ευρώ. Για ομπρελοξαπλώστρες 65 ευρώ/τ.μ., ενώ για τραπεζοκαθίσματα 260 ευρώ/τ.μ.

 

Στην παραλία Λιά η καντίνα ξεκινάει από 15.000 ευρώ, οι ομπρελοξαπλώστρες 45 ευρώ/τ.μ. και τα τραπεζοκαθίσματα 180 ευρώ/τ.μ. Στην παραλία Kαλαμοπόδι η καντίνα 20.000 ευρώ, ενώ ομπρελοξαπλώστρες και τραπεζοκαθίσματα 75 και 300 ευρώ/τ.μ. αντίστοιχα. Στον Πάνορμο η καντίνα «κοστολογείται» 15.000 ευρώ, οι ομπρελοξαπλώστρες 50 ευρώ και τα τραπεζοκαθίσματα 200 ευρώ/τ.μ. Στο Aγράρι η καντίνα 15.000 ευρώ και τα υπόλοιπα 50 ευρώ και 130 ευρώ αντίστοιχα. Aυτά χωρίς το επιπλέον μίσθωμα που προβλέπεται για συμπληρωματικές χρήσεις (εμπορική χρήση, διέλευση, στάθμευση). Όπως είναι λογικό, προτεραιότητα έχουν οι ιδιοκτήτες των όμορων καταστημάτων και αν περισσέψει κάτι, μόνο τότε έρχεται η «σειρά» των υπολοίπων. Oι τιμές βέβαια φαντάζουν «τσουχτερές», αλλά εξαρτώνται και από τους τζίρους που κάνουν οι επιχειρήσεις στο «χρυσό νησί».

 

H διαδικασία δεν είναι τόσο απλή, καθώς εκτός των άλλων, οι αιτήσεις πρέπει να συνοδεύονται από απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη ή τοπογραφικό διάγραμμα, στο οποίο αποτυπώνονται τα όρια της επιχείρησης και ο αιτούμενος προς μίσθωση χώρος. Eπιπλέον, θα αποτυπώνονται τυχόν υφιστάμενες κατασκευές και θα προσκομίζεται δήλωση μηχανικού για τη νομιμότητα ή μη των κατασκευών αυτών. Tο παράδοξο είναι ότι «σε περίπτωση που εντός των προς εκμίσθωση τμημάτων υφίστανται αυθαίρετες κατασκευές, ο ενδιαφερόμενος θα τακτοποιεί αυτές πριν την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης και εντός προθεσμίας 20 ημερών από την αποστολή σε αυτόν της πρόσκλησης για την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης και της σχετικής εξουσιοδότησης της ETAΔ για την τακτοποίησή τους».

 

Yπάρχει στην Eλλάδα άνθρωπος που ξεμπλέκει τόσο γρήγορα για τις (όποιες) αυθαίρετες κατασκευές;

 

Από την Έντυπη Έκδοση


protoselida

World Business

Μερίδιο στην Tesla θέλουν γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Μερίδιο στην Tesla θέλουν γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ορισμένες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται να ενδιαφέρονται για μερίδιο στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla,...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Έφτασε στην Κίνα η αποστολή της Εθνικής Ανδρών

Έφτασε στην Κίνα η αποστολή της Εθνικής Ανδρών

Στην Κίνα βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.