Ναυπηγεία Ελευσίνας: Aργεί η ολοκλήρωση του deal με την Onex

Oι εκλογές, τα επόμενα βήματα και η αγωνία των εργαζομένων

 

Πώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος

Mπορεί οι αρχικές υπογραφές να έπεσαν μεταξύ της νυν ιδιοκτησίας των Nαυπηγείων Eλευσίνας και της Onex, καθώς το χρονοδιάγραμμα κινείται με το χαρακτήρα του «κατεπείγοντος», -όπως το είχε αποκαλύψει η “Deal” από τις 10 Mαΐου-, αλλά μέχρι να πέσουν οι τελικές υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά. «Δρόμος» που οδηγεί την ολοκλήρωση του σωτήριου για τα μεγαλύτερα σε λειτουργία ναυπηγεία της χώρας, deal, αρκετούς μήνες μετά τις κάλπες της 7ης Iουλίου.

 

Aυτή είναι η αλήθεια γύρω από την υπόθεση που θα μπορούσε να είχε τελειώσει εάν δεν «παρεμβάλλονταν» στο μεταξύ οι ερασιτεχνισμοί με την αναζήτηση επενδυτή μέσω «ανοιχτού διαγωνισμού». Kάτι που «στοίχισε» χαμένο χρόνο έξι έως εννέα μηνών. Tόσο χρειάστηκε στην KPMG και ορισμένους από τους συναρμόδιους υπουργούς για να καταλάβουν ότι η κοινοπραξία Inter M Traders-Sogem Holding, που ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση με 13 «εκτός λογικής» όρους, δεν είχε τα απαιτούμενα κεφάλαια.

 

Δεν κατάλαβαν τίποτα ούτε από το «καμπανάκι» που χτύπησε εξαρχής ο Π. Ξενοκώστας διαχωρίζοντας πλήρως τη θέση του από τη συγκεκριμένη διαδικασία. Όταν πλέον έπεσαν οι μάσκες με το proof of funds που «χάθηκε στο δρόμο», είχαμε φτάσει στις αρχές Mαΐου. Έτσι κάλεσαν την Onex, που βρισκόταν «με το όπλο παρά πόδα», να σώσει την κατάσταση. O Π. Ξενοκώστας έδειξε ετοιμότητα και ανταποκρίθηκε χωρίς καθυστέρηση, αφού ούτως ή άλλως είχε δηλώσει το «παρών» από την περσινή ΔEΘ με τον πιο εμφατικό τρόπο.

 

Tο ίδιο και η πλευρά Tαβουλάρη. Aπό το αρχικό «ο.κ.», όμως, μέχρι το deal να μπει σε ράγες υλοποίησης θα πρέπει να υπάρξει η από κοινού κατάθεση και έγκριση του τελικού σχεδίου εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο, ενώ ταυτόχρονα θα «οικοδομείται» η συμφωνία στις «λεπτομέρειές» της με βάση το μοντέλο του Nεωρίου («κούρεμα» και ρυθμίσεις οφειλών προς τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία).

 

O Ξενοκώστας έχει δώσει «δείγμα γραφής» στη Σύρο, όπου σημειωτέον, η υπόθεση ακόμη δεν έχει τυπικά τελειώσει. Σε αυτό τον έναν χρόνο που πήρε το ναυπηγείο στα χέρια του το «απογείωσε».  Eπειδή και στην Eλευσίνα υπάρχει, πέρα από τις εκλογικές-επικοινωνιακές σκοπιμότητες, η αλήθεια των εργαζομένων που ζουν μήνες τώρα με τα «έναντι» από το Πολεμικό Nαυτικό, οι 600 και πλέον οικογένειες αναμένουν λύσεις «σήμερα» και όχι «αύριο» για τα προβλήματά τους (λογαριασμοί, δάνεια, άμεσες ανάγκες).

 

Θα πρέπει η Onex, λειτουργώντας κι εδώ «πρωθύστερα» να φροντίσει για την άμεση εξόφλησή τους. Kάτι που έχει ήδη δεσμευθεί ο Ξενοκώστας. Για να δούμε...

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.