Κυρανάκης για επιδόματα: Δεν θα απολογηθώ- Είπα το αυτονόητο

Διευκρινίσεις για την δήλωσή του δίνει o υποψήφιος με τη ΝΔ

 

Τη θέση του για το επίδομα και τη στήριξη των ελληνικών οικογενειών, επαναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο νότιο τομέα της Β’ Αθηνών.

 

Στη συνέντευξή του στο in.gr ο κ. Κυρανάκης τονίζει: «Το επίδομα αυτό θα δίνεται στους γονείς όλων των παιδιών που αυτόματα αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια με τη γέννησή τους. Ακόμα δηλαδή κι αν ένας από τους δύο γονείς είναι Έλληνας πολίτης, η οικογένεια θα δικαιούται αυτό το επίδομα».

 

Αναφερόμενος στο σχέδιο της ΝΔ για την επόμενη ημέρα επισημαίνει: «Οι τρεις βασικές προτεραιότητες της ΝΔ είναι η οικονομία, η ασφάλεια και η οργάνωση του κράτους».

 

Παράλληλα ο κ. Κυρανάκης διευκρινίζει: «Είπα το αυτονόητο. Ότι δηλαδή αν θέλουμε να λύσουμε το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, πρέπει να στηρίξουμε τις ελληνικές οικογένειες, και τις Ελληνίδες μητέρες να γεννήσουν περισσότερα παιδιά.

 

Μέρος του σχεδίου για το δημογραφικό που έχει εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη από το 2018 είναι η δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για χορήγηση εφάπαξ ποσού 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες.

 

Το επίδομα αυτό θα δίνεται στους γονείς όλων των παιδιών που αυτόματα αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια με τη γέννησή τους. Ακόμα δηλαδή κι αν ένας από τους δύο γονείς είναι Έλληνας πολίτης, η οικογένεια θα δικαιούται αυτό το επίδομα.

 

Δεν μίλησε κανείς για επιδόματα γενικώς. Μίλησα για ένα συγκεκριμένο επίδομα, το οποίο αφορά το δημογραφικό της Ελλάδας. Οι επικριτές της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας για το δημογραφικό ας συνειδητοποιήσουν ότι ζητώντας από τους Έλληνες φορολογούμενους να επιδοτήσουν γεννήσεις υπηκόων άλλης χώρας, στηρίζουν το δημογραφικό άλλης χώρας, όχι της Ελλάδας.

 

Πάντως η επίθεση που δέχθηκα από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά υποκριτική, και μπορεί να το διαπιστώσει κανείς από μια απλή επίσκεψη στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

 

Για παράδειγμα, για το Επίδομα Μακροχρονίως Ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι είναι Έλληνες υπήκοοι και οι υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν ασφαλιστική ενημερότητα. Όχι όλοι οι νομίμως διαμένοντες ανεξαρτήτως υπηκοότητας».

 


protoselida

Αθλητικά

Στον Ατρόμητο ο Σάββας Παντελίδης

Στον Ατρόμητο ο Σάββας Παντελίδης

Τα αρνητικά αποτελέσματα έφεραν την απομάκρυνση του Γιάννη Αναστασίου από τον πάγκο του Ατρόμητου και...

Τεχνολογία

Αυτές είναι οι πρώτες μειώσεις στις χρεώσεις για data

Αυτές είναι οι πρώτες μειώσεις στις χρεώσεις για…

Το "χορό" των μειώσεων στις χρεώσεις κινητής για data άνοιξαν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, έπειτα...

Τουρισμός

Συμμετοχή ΕΟΤ στην ρώσικη “Med Travel Expo”

Συμμετοχή ΕΟΤ στην ρώσικη “Med Travel Expo”

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Θεραπευτικής Αποκατάστασης και...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.