Κυρανάκης για επιδόματα: Δεν θα απολογηθώ- Είπα το αυτονόητο

Διευκρινίσεις για την δήλωσή του δίνει o υποψήφιος με τη ΝΔ

 

Τη θέση του για το επίδομα και τη στήριξη των ελληνικών οικογενειών, επαναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο νότιο τομέα της Β’ Αθηνών.

 

Στη συνέντευξή του στο in.gr ο κ. Κυρανάκης τονίζει: «Το επίδομα αυτό θα δίνεται στους γονείς όλων των παιδιών που αυτόματα αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια με τη γέννησή τους. Ακόμα δηλαδή κι αν ένας από τους δύο γονείς είναι Έλληνας πολίτης, η οικογένεια θα δικαιούται αυτό το επίδομα».

 

Αναφερόμενος στο σχέδιο της ΝΔ για την επόμενη ημέρα επισημαίνει: «Οι τρεις βασικές προτεραιότητες της ΝΔ είναι η οικονομία, η ασφάλεια και η οργάνωση του κράτους».

 

Παράλληλα ο κ. Κυρανάκης διευκρινίζει: «Είπα το αυτονόητο. Ότι δηλαδή αν θέλουμε να λύσουμε το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, πρέπει να στηρίξουμε τις ελληνικές οικογένειες, και τις Ελληνίδες μητέρες να γεννήσουν περισσότερα παιδιά.

 

Μέρος του σχεδίου για το δημογραφικό που έχει εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη από το 2018 είναι η δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για χορήγηση εφάπαξ ποσού 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες.

 

Το επίδομα αυτό θα δίνεται στους γονείς όλων των παιδιών που αυτόματα αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια με τη γέννησή τους. Ακόμα δηλαδή κι αν ένας από τους δύο γονείς είναι Έλληνας πολίτης, η οικογένεια θα δικαιούται αυτό το επίδομα.

 

Δεν μίλησε κανείς για επιδόματα γενικώς. Μίλησα για ένα συγκεκριμένο επίδομα, το οποίο αφορά το δημογραφικό της Ελλάδας. Οι επικριτές της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας για το δημογραφικό ας συνειδητοποιήσουν ότι ζητώντας από τους Έλληνες φορολογούμενους να επιδοτήσουν γεννήσεις υπηκόων άλλης χώρας, στηρίζουν το δημογραφικό άλλης χώρας, όχι της Ελλάδας.

 

Πάντως η επίθεση που δέχθηκα από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά υποκριτική, και μπορεί να το διαπιστώσει κανείς από μια απλή επίσκεψη στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

 

Για παράδειγμα, για το Επίδομα Μακροχρονίως Ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι είναι Έλληνες υπήκοοι και οι υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν ασφαλιστική ενημερότητα. Όχι όλοι οι νομίμως διαμένοντες ανεξαρτήτως υπηκοότητας».

 


protoselida

World Business

H Walmart μηνύει την Tesla

H Walmart μηνύει την Tesla

Η Walmart μηνύει την Τesla, καθώς όπως υποστηρίζει τα ηλιακά πάνελ της δεύτερης προκάλεσαν πυρκαγιές...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.