BBC: Οι απογοητευμένοι νέοι ψηφοφόροι στρέφονται στη Ν.Δ.

«Οι νέοι Έλληνες ψηφοφόροι είναι απογοητευμένοι και θα στραφούν στην ΝΔ» αυτό αναφέρει εκτενές ρεπορτάζ του BBC.

 

Μιλώντας κυρίως με νέους Έλληνες, η γενιά των οποίων έχει χτυπηθεί περισσότερο από τη δεκαετή πλέον οικονομική κρίση, η ρεπόρτερ Τζέσικα Μπέιτμαν καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τελικά «ο κυνισμός αναδύθηκε από τα χρόνια της επαναστατικής ρητορικής, η οποία δεν συνοδεύτηκε από ορατή αλλαγή».

 

Τι δήλωσαν στο BBC


«Όπως πολλοί νέοι Έλληνες, ο 22χρονος Τάσος Σταυρίδης σκοπεύει να αφήσει τη χώρα του αφότου τελειώσει τις σπουδές του στις πολιτικές επιστήμες», αναφέρεται στο ρεπορτάζ και προστίθεται ότι με την ανεργία στους νέους να αγγίζει το 40%, περίπου 350.000 με 400.000 απόφοιτοι  ανώτατων σχολών έχουν μεταναστεύσει από το 2010.

 

«Οι περισσότεροι φίλοι μου σκοπεύουν επίσης να φύγουν. Στην Ελλάδα οι μισθοί είναι τόσο χαμηλοί και η οικονομική κατάσταση τόσο άσχημη», σχολιάζει ο Τάσος Σταυρίδης στο βρετανικό δίκτυο.

 

Στις εκλογές της Κυριακής, οι νέοι άνθρωποι όπως ο Σταυρίδης δεν θα ψηφίσουν ένα ριζοσπαστικό κόμμα με προσανατολισμό τη νεολαία, όπως το κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει η Μπέιτμαν, σημειώνοντας πως στις ευρωεκλογές του Μαΐου «η πλειοψηφία των ψηφοφόρων ηλικίας 18 έως 24 ετών (30,5%) στήριξε τη Νέα Δημοκρατία, το παραδοσιακό κεντροδεξιό κόμμα που θεωρείται ευρέως υπεύθυνο για την κρίση που εξακολουθεί να τους επηρεάζει».

 

«Η αλήθεια είναι ότι κατηγορώ και αυτούς για την κρίση», υποστηρίζει ο κ. Σταυρίδης. «Πιστεύω όμως ότι ο Μητσοτάκης έχει κάνει πολλές αλλαγές, συμφωνώ με το οικονομικό σχέδιο που έχει αυτό το κόμμα και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση», τονίζει.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος, η 19χρονη Ζωή Μπαμπάολου από τη Θεσσαλονίκη εκτιμά ότι ίσως τώρα είναι καλύτερη ώρα για «επιστροφή σε κάτι πιο ασφαλές». «Την τελευταία φορά που η οικογένειά μου υποστήριξε την αριστερά, τελικά ήταν πολύ χειρότερα», σχολιάζει εξηγώντας ότι οι γονείς της αισθάνονται πολύ απογοητευμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σε κάθε περίπτωση, οι νέοι έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους και δεν ελπίζουν πια, καταλήγει η Ζωή Μπαμπάολου.

 

Reuters: Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν προβάδισμα της Ν.Δ.


Το σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των εκλογών της Κυριακής επισημαίνει και το πρακτορείο Reuters ως ένθετο στο παραπάνω ρεπορτάζ.

Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια νίκη για τον 51 ετών Μητσοτάκη, απόγονο μιας ισχυρής πολιτικής οικογένειας, ο οποίος έχει χαρτογραφήσει τις κινήσεις του προσεκτικά από τότε που ανέλαβε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας στις αρχές του 2016, αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters.

 

 

 

 


protoselida

Media

Πέθανε ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, Χάρολντ Μπλουμ

Πέθανε ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, Χάρολντ Μπλουμ

Ο Χάρολντ Μπλουμ, συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Yale, πέθανε χθες, σε...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.