Συνεχίζεται το θρίλερ στη Σύνοδο Κορυφής

Ψάχνουν να βρουν τον αντικαταστάτη του Γιούνκερ

 

Συμφώνησαν ότι διαφωνούν, αλλά τους πήρε πάνω από 18 ώρες για να το καταλάβουν. Αυτό ήταν με μια πρόταση το αποτύπωμα που άφησε πίσω της η… μαραθώνια Σύνοδος Κορυφής χθες (1/07) σχετικά με το ποια πρόσωπα θα αναλάβουν τις κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

 

Για την ιστορία η εν λόγω Σύνοδος Κορυφής όπως έχει γίνει ήδη γνωστό ήταν μια από της μεγαλύτερες σε διάρκεια στην ιστορία, αφού ξεπέρασε ακόμη και την κρίσιμη Σύνοδο της 17ης Ιουλίου το 2015, όταν αμφότεροι Τσίπρας και Βαρουφάκης προσπαθούσαν να… φέρουν το δικό τους αέρα στην Ευρώπη. Χαρακτηριστικό των μαραθώνιων διαβουλεύσεων ήταν οι εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας που δείχνουν ρεπόρτερ να μην μπορούν να κρατήσουν τα μάτια τους ανοικτά και να κοιμούνται σε τραπέζια με μάσκες ύπνου.

 

Δεν θέλουν τον Τίμερμανς οι ανατολικοευρωπαϊκές χώρες


Οι ανατολικοευρωπαϊκές χώρες της Ομάδας του Βίσεγκραντ (Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία) δεν κρύβουν την σφοδρή αντίρρησή τους έναντι της υποψηφιότητας του Τίμερμανς για την προεδρία της Κομισιόν, καθώς εκείνος ήταν που κίνησε τις διαδικασίες επί παραβάσει των κανόνων για το Κράτος Δικαίου σε βάρος της Βουδαπέστης και της Βαρσοβίας. Τα κλειδιά κρατάει το ΕΛΚ. Σημειώνεται, ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς την υποστήριξη αυτής της πολιτικής οικογένειας, καθώς είναι αδύνατη η διαμόρφωση πλειοψηφίας χωρίς τις δικές της ψήφους στο ΕΚ.

 

Εν τέλει η ολονύκτια προσπάθεια κατέληξε σε ναυάγιο μετά την αντίδραση των συντηρητικών να αποδεχθούν την πρόταση για πρόεδρο τον Τίμερμανς. Πληροφοριακά, για να οριστεί υποψήφιος ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος εγκαταλείπει το αξίωμα την 31η Οκτωβρίου, χρειάστηκαν τρεις σύνοδοι στους ηγέτες της ΕΕ για να καταλήξουν σε συμφωνία.


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.