Επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης της Hellenic Steel

Δημοσιεύθηκε σήμερα η υπ'αριθμ. 7304/2019/21.6.2019 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης (διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας), με την οποία επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης της Hellenic Steel με βάση τον πτωχευτικό κώδικα και τα άρθρα 106βδ.

 

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, πρόκειται για την επιτυχή έκβαση προσπαθειών των τελευταίων δύο ετών με κύριους συντονιστές τους εκκαθαριστές της εταιρείας κκ Νίκο Μαράντο και Δημήτρη Αντωνίου, την υποστήριξη της Ομάδας της Εκκαθάρισης, του Συμβούλου Deloitte business solutions και της Δικηγορικής Εταιρείας Σεραφείμ Σωτηριάδης και Συνεργάτες. Αξίζει να σημειωθεί η ενεργή υποστήριξη του Αν. Υπουργού Ανάπτυξης κ. Στέργιου Πιτσιόρλα στα πλαίσια διακρατικών συνεργασιών, λαμβανομένου υπόψη ότι ο βασικός μέτοχος και ο κύριος πιστωτής είναι ο Ιταλικός Όμιλος ILVA.

 

Ο νέος ιδιοκτήτης, Hellenic Steel Acquisition Co, είναι θυγατρική της Αμερικανικής εταιρείας Jordan International, συμφερόντων των αδελφών Milikowsky. Πρόκειται για εταιρεία με μακρά και επιτυχημένη πορεία στο τομέα του χάλυβα αλλά και με ιστορικούς δεσμούς με την Hellenic Steel, δεδομένου ότι αποτελούσε βασικό πελάτη της εταιρείας επί σειρά ετών.

 

Η αναβίωση της ιστορικής χαλυβουργίας, που ιδρύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1960, έχει τεράστια σημασία για την οικονομία της Θεσσαλονίκης αλλά και όλης της χώρας, λαμβάνοντας υπόψιν ότι πρόκειται για τον μοναδικό παραγωγό πλατέων προϊόντων ψυχρής έλασης, γαλβανισμένων και λευκοσιδήρου στην Ελλάδα.

 

Η νέα ιδιοκτησία προτίθεται να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις εκσυγχρονισμού, όπου σε βάθος τριετίας θα φθάσουν τα 100 εκ .δολάρια.

 

Γίνεται αντιληπτό ότι η επαναλειτουργία της Hellenic Steel θα έχει πολλαπλασιαστικά θετικά οφέλη στην Ελληνική Οικον


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Περιβάλλον

Αιτωλοακαρνανία: 9 προστατευόμενοι γύπες νεκροί από δηλητηρίαση

Αιτωλοακαρνανία: 9 προστατευόμενοι γύπες νεκροί από δηλητηρίαση

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ανακοίνωσε την Παρασκευή την εύρεση 11 δηλητηριασμένων γυπών προστατευόμενου είδους δηλητηριασμένων...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.