Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Ενα «άτακτο» Brexit θα στοιχίσει 90 δισ. λίρες

Περίπου 90 δισεκατομμύρια λίρε θα κόστιζε στα δημόσια ταμεία μία έξοδος από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, ενώ δεν θα υπάρξουν διαθέσιμα χρήματα για μακροχρόνιες περικοπές φόρων ή αυξήσεις δαπανών, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, στο κοινοβούλιο, στην τελευταία φορά που απαντά στις τακτικές ερωτήσεις του Σώματος ως υπουργός Οικονομικών, καθώς η επόμενη προγραμματισμένη λογοδοσία από το υπουργείο του θα γίνει υπό τη νέα κυβέρνηση.

 

Ο Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει δημιουργήσει δημοσιονομικό απόθεμα ύψους 26-27 δισεκατομμυρίων, με στόχο την προστασία της βρετανικής οικονομίας από τις άμεσες επιπτώσεις μίας πιθανής εξόδου χωρίς συμφωνία, αλλά πρόσθεσε ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα χρειαστούν πολύ περισσότερα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν διαθέσιμα για να καλύψουν περικοπές φόρων ή αυξημένες δαπάνες.

 

«Σύμφωνα με την ανάλυση της κυβέρνησης μία άτακτη αποχώρηση θα χτυπήσει το δημόσιο ταμείο με 90 δισεκατομμύρια, και αυτό επίσης θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στις μελλοντικές αποφάσεις για δαπάνες και φόρους» είπε. Υπογράμμισε, δε ότι και πάλι με βάση την ανάλυση της κυβέρνησης, όλες οι περιοχές, τα έθνη και οι τομείς της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, θα έχουν χαμηλότερη οικονομική απόδοση σε σύγκριση με τη σημερινή κατάσταση.

 

Επανέλαβε την εκτίμησή του ότι η μη συμφωνία δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας και ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο.

 

Σε ερώτηση που δέχτηκε από τον σκιώδη υπουργό Οικονομικών, Τζον ΜακΝτόνελ, εάν θα ψήφιζε μαζί με το κόμμα των Εργατικών σε μία πρόταση μομφής με στόχο να εμποδιστεί το Brexit χωρίς συμφωνία, ο Χάμοντ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, λέγοντας: «Νομίζω σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου δεν θα προβώ σε εικασίες για τις μελλοντικές μου ενέργειες».


protoselida

World Business

Κέρδη 19,8 δισ. ευρώ στο 9μηνο για Inditex

Κέρδη 19,8 δισ. ευρώ στο 9μηνο για Inditex

Αύξηση πωλήσεων στο εννεάμηνο κατέγραψε η Inditex με μοχλό το ηλεκτρονικό εμπόριο και άλλες τεχνολογίες.

Αθλητικά

J Hotel: Άνοιξε το ολόδικο της ξενοδοχείο η Γιουβέντους

J Hotel: Άνοιξε το ολόδικο της ξενοδοχείο η…

Ένα ξενοδοχείο με ατμόσφαιρα ... Γιουβέντους, άνοιξε και παρουσίασε επίσημα η “Μεγάλη Κυρία” του ιταλικού...

Αυτοκίνητο

Στη Hyundai ο τίτλος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή των Κατασκευαστών της FIA

Στη Hyundai ο τίτλος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή των…

Στη Hyundai απονεμήθηκε επισήμως ο τίτλος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κατασκευαστών του FIA World Rally...

Τεχνολογία

Οι αναζητήσεις της χρονιάς στο Google

Οι αναζητήσεις της χρονιάς στο Google

Τι λίστα με τις περισσότερες αναζητήσεις τη χρονιά που φτάνει στη γραμμή τερματισμού και δείχνει...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.