«Συρρικνώθηκε» η οικονομία στη Βρετανία

Τι δείχνουν τα στοιχεία για το β' τρίμηνο

 

Η οικονομία της Βρετανίας φαίνεται να έχει συρρικνωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2019, αφού η κυρίαρχη υπηρεσιών βιομηχανίας αναπτύχθηκε ελάχιστα τον Ιούνιο, με φόντο τις ανησυχίες για το Brexit και την παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με μια έρευνα.

 

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το Reuters, ο δείκτης PMI της Markit υποχώρησε στις 50,2 μονάδες από τις 51 το Μάιο, χαμηλότερος από τον μέσο όρο της των 51 που προέκυψε σε δημοσκόπηση των οικονομολόγων του Reuters.

 

Επιπλέον, ανάλογες έρευνες για τις κατασκευές και τις μεταποιήσεις έδειξαν ότι οι συμφωνίες του Ιουνίου στους τομείς αυτούς εξασθένησαν τον Ιούνιο, που σημαίνει ότι η οικονομία της Βρετανίας κατά πάσα πιθανότητα μειώθηκε κατά 0,1% το δεύτερο τρίμηνο, όπως ανέφερε η IHS Markit.

 

«Η τελευταία ύφεση ακολούθησε μια σταδιακή επιδείνωση της ζήτησης κατά το περασμένο έτος, καθώς η αβεβαιότητα που σχετίζεται με την Brexit επιδεινώνει όλο και περισσότερο τον αντίκτυπο μιας ευρύτερης παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης», δήλωσε ο Κρις Γουιλίαμσον, επικεφαλής των οικονομολόγων της IHS Markit.

 

«Οι κίνδυνοι παραμένουν, καθώς το αίσθημα για το επόμενο έτος είναι ανησυχητικά υποτονικό, υποδηλώνοντας ότι το τρίτο τρίμηνο θα μπορούσε να δει τις επιχειρήσεις να συνεχίσουν να δυσκολεύονται», συμπλήρωσε.

 

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι η οικονομία της Βρετανίας πιθανότατα κατέρρευσε το δεύτερο τρίμηνο μετά από τη ισχυρή ανάπτυξη στις αρχές του έτους, όταν οι εταιρείες προετοιμάστηκαν για την αρχική ημερομηνία του Brexit στις 29 Μαρτίου.

 


protoselida

World Business

«Ξορκίζουν»  τις πρόωρες  κάλπες  στην Iταλία

«Ξορκίζουν» τις πρόωρες κάλπες στην…

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα δοθεί η «μητέρα των μαχών» στην Iταλία. H κεντρική...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ…

Έναν ακόμη αγώνα που επιβεβαιώνει την καλή αγωνιστική της κατάσταση πραγματοποίησε σήμερα (18/8) η Κατερίνα...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.