Deal News Online

undefined

FAZ: Νέα ευκαιρία για την Ελλάδα

Η FAZ γράφει για τις ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης που θα προέκυπταν στην Ελλάδα από μια εκλογή του Κ. Μητσοτάκη και η taz για την πιθανότητα η Χρυσή Αυγή να μείνει εκτός ελληνικής βουλής στις εκλογές της Κυριακής.

 

«Οι εκλογές της Κυριακής δίνουν στην Ελλάδα μια νέα ευκαιρία να βελτιώσει ριζικά την οικονομική κατάσταση της χώρας. Δεν πρέπει να παραμείνει ανεκμετάλλευτη", σημειώνει  η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο με τίτλο «Νέα ευκαιρία για την Ελλάδα». "Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη. Μόνο έτσι μπορεί να ανακτηθεί εν μέρει η ευημερία. Δυστυχώς η κυβέρνηση Τσίπρα δεν συνέβαλε στην ανάκτηση της ευημερίας, αλλά, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν, έδωσε προτεραιότητα στη μοιρασιά θέσεων στο δημόσιο και στη διατήρηση προνομίων στη ΔΕΗ. Στο μέτωπο των επενδύσεων τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά. Ελάχιστοι οι ενδιαφερόμενοι για επενδύσεις λόγω του κακού κλίματος και την απουσία κατάλληλου πλαισίου. Χωρίς τον τουρισμό η χώρα θα βρίσκονταν σήμερα σε βαθιά ύφεση."

 

"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σοβαρός και ταυτόχρονα μετριοπαθής μεταρρυθμιστής, αποφασισμένος να κάνει ό,τι μπορεί για να ξανακερδίσει η Ελλάδα αναπτυξιακές ευκαιρίες. Δεν ανήκει σε εκείνους εντός της Νέας Δημοκρατίας που κυβέρνησαν την περίοδο 2004-2009 και οδήγησαν την χώρα με την ανεύθυνη οικονομική πολιτική ένα βήμα πιο κοντά στην καταστροφή. Σε περίπτωση νίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει να παλέψει με όσα παρέλειψε ο Αλέξης Τσίπρας: την σχεδόν χρεοκοπημένη ΔΕΗ, το προβληματικό δημόσιο και τα κόκκινα δάνεια. Για να ικανοποιήσει τους ψηφοφόρους του ο πρόεδρος της ΝΔ πρέπει να προχωρήσει σύντομα σε μειώσεις φόρων, για τις οποίες ωστόσο δεν υπάρχουν οικονομικά περιθώρια. Ο χρόνος πιέζει για να πετύχει μακροπρόθεσμη ανάπτυξη με μη δαπανηρές μεταρρυθμίσεις. Αυτή είναι η ευκαιρία για την Ελλάδα".

 

taz: «Εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή;»

 

«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή λίγο πάνω από το όριο εισόδου στη Βουλή, επειδή ένα νέο κόμμα του δεξιού χώρου κερδίζει την εύνοια των ψηφοφόρων, γράφει σε άρθρο της η taz με τίτλο «Εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή;». Σύμφωνα με την  Deutsche Welle, η εφημερίδα του Βερολίνου παρατηρεί:

 

"Mετά την είσοδό της στο ευρωκοινοβούλιο η Ελληνική Λύση, που αυτοαποκαλείται ΄πατριωτικό κίνημα΄, μπορεί να υπολογίζει σε μια ακόμα επιτυχία στις εθνικές εκλογές. Σύμφωνα με το ίδιο, το κόμμα διαθέτει περισσότερα από 100.000 μέλη και φίλους. Όλα όμως περιστρέφονται γύρω από τον Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος εξελέγη ευρωβουλευτής. Ο γεννημένος στη Γερμανία αρχαιολόγος αρνείται σε κάθε ευκαιρία ότι είναι ακροδεξιός. Στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι τάσσεται υπέρ της ενωμένης Ευρώπης που εκτείνεται από τη Λισαβόνα μέχρι τη Σιβηρία. Ταυτόχρονα το κόμμα του ζητά να δοθεί προτεραιότητα στα ελληνικά συμφέροντα, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Μέχρι τις ευρωεκλογές ο Κ. Βελόπουλος διασφάλιζε τα προς το ζην με την πώληση πατριωτικών κειμένων και φαρμακευτικών παρασκευασμάτων αμφιβόλου προελεύσεως μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής του. Αγαπημένα θέματα του 54χρονου οι επικρίσεις κατά των προγραμμάτων λιτότητας από τη Γερμανία και τις Βρυξέλλες, η στήριξη της ορθοδοξίας και η προσέγγιση με τη Ρωσία".


Media

Διαδικτυακά θα διεξαχθεί η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

Διαδικτυακά θα διεξαχθεί η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου…

Το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας επιβεβαίωσε ότι η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου τον Φεβρουάριο θα διεξαχθεί,...

Αθλητικά

Και η ομοσπονδία τένις στηρίζει Μπεκατώρου

Και η ομοσπονδία τένις στηρίζει Μπεκατώρου

Με ανακοίνωση της η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ) παίρνει θέση υπέρ της Σοφίας Μπεκατώρου,...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.