Διαφωνούν με τα κοστολογικά μοντέλα οι επιχειρήσεις στις ΒΙΠΕ

Τη διαφωνία των επιχειρήσεων με τα κοστολογικά μοντέλα που εφαρμόζονται στις βιομηχανικές περιοχές εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Συνδέσμου Π. Μαντάς στη συνέντευξη Τύπου της διοίκηση του Πανελληνίου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών.

 

Ενώ, επισήμανε την ανάγκη για διαφάνεια και για χαμηλότερες χρεώσεις όσον αφορά στις υπηρεσίες που παρέχονται στις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες σε βιομηχανικές περιοχές.

 

Ο κ. Μαντάς ζήτησε επιπλέον την διεξαγωγή διαχειριστικού ελέγχου στην ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, εταιρεία που έλεγχει 29 βιομηχανικές περιοχές, προκειμένου να διερευνηθούν αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ορισμένες μεγάλες επιχειρήσεις καταβάλλουν μικρά ποσά ενώ κάνουν αυξημένη χρήση των υπηρεσιών.

 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Αθ. Ψαθά, σύμφωνα με τις οποίες έχουν συσσωρευτεί χρέη ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ από επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες σε βιομηχανικές περιοχές και δεν πληρώνουν (ή πληρώνουν έναντι) για τις υπηρεσίες που τους παρέχονται ο κ. Μαντάς ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις διαφωνούν με τα κοστολογικά μοντέλα που εφαρμόζονται ενώ τόνισε ότι αναφέρονται ως κακοπληρωτές επιχειρήσεις επώνυμες και φερέγγυες που η μοναδική τους οφειλή προέρχεται από τη σχέση τους με την επίδοση. Σημείωσε ακόμη ότι σε δύο βιομηχανικές περιοχές που λειτουργούν με το σύστημα της αυτοδιαχείρισης οι χρεώσεις για τις κοινόχρηστες υπηρεσίες (καθαριότητας, φωτισμού, φύλαξης, κλπ.) είναι 30% χαμηλότερες.

 

Ο νομικός εκπρόσωπος του Συνδέσμου, καθηγητής Αντώνης Μεταξάς ανέφερε ότι το ισχύον πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο το Δημόσιο εγγυάται με υπουργική απόφαση την διαχειριστική αμοιβή των βιομηχανικών περιοχών, η οποία καθορίζεται σε ποσοστό 20% πάνω από το κόστος λειτουργίας, είναι νομικά προβληματικό και δεν μπορεί να διατηρηθεί για πολύ ακόμη. Σημείωσε δε ότι η διαδικασία ενώπιον των ευρωπαϊκών αρχών ανταγωνισμού είναι χρονοβόρα, αλλά η κατάληξη της μπορεί να είναι επαχθής έως και καταστροφική. Ο κ. Μεταξάς τόνισε εξάλλου ότι η διαφάνεια στις χρεώσεις αλλά και στον τρόπο επιμερισμού τους στις επιχειρήσεις αποτελεί νομική υποχρέωση.

 

Ο σύνδεσμος αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις δεν έχουν δυνατότητα επιλογής διαφορετικού διαχειριστή ενώ υποστηρίζει ακόμη ότι με το καθεστώς των εγγυημένων εσόδων η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ δεν έχει κίνητρο να επιδιώξει μείωση του κόστους για τις παρεχόμενες υπηρεσίες.


protoselida

World Business

Κεντρική τράπεζα Σ. Αραβίας: Σε ετοιμότητα για παροχή ρευστότητας

Κεντρική τράπεζα Σ. Αραβίας: Σε ετοιμότητα για παροχή…

Έτοιμη να παρέχει ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε περίπτωση που χρειαστεί, προκειμένου να βοηθήσει την...

Media

 ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στον Τάκη Σπυριδάκη

ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στον Τάκη Σπυριδάκη

Τιμώντας τη μνήμη του ηθοποιού, σκηνοθέτη και σεναριογράφου Τάκη Σπυριδάκη που απεβίωσε πριν λίγες μέρες,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Υγεία & Διατροφή

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

Μέχρι τέσσερις προσπάθειες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με δυνατότητα αποζημίωσης της κρυοσυντήρησης ωαρίων, καθώς και αποζημίωση για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.