Σε συζητήσεις Toshiba - Samsung για ανάθεση παραγωγής

Η Toshiba Corp. ανακοίνωσε σήμερα ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Samsung Electronics Co. και άλλες εταιρείες για την ανάθεση της παραγωγής προηγμένων μεγάλης κλίμακας (LSI) chips, σε μία προσπάθεια να μειώσει το τεράστιο επενδυτικό βάρος που φέρουν οι νέες μονάδες παραγωγής.

 

 

 

Η βιομηχανία chip δέχεται πιέσεις να περιορίσει το επενδυτικό κόστος, που συχνά συρρικνώνει τα κέρδη καθώς οι πιο εκλεπτυσμένες τεχνολογίες chip αυξάνουν το επενδυτικό κόστος για τις εγκαταστάσεις παραγωγής chip. Οι πανάκριβες εγκαταστάσεις – γνωστές στην αγορά ως «fabs» - μπορούν να κοστίσουν έως και 3 δισ. δολάρια.

 

Στο πλαίσιο των προσπαθειών να αναβιώσει τις δραστηριότητες chip, η Toshiba επίσης ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία να πουλήσει τις εγκαταστάσεις LSI chip στο Nagasaki της Δυτικής Ιαπωνίας στην Sony Corp. Η αξία της συναλλαγής δεν έγινε γνωστή.

 

Το 2008, η Toshiba αγόρασε τις γραμμές παραγωγής πλακιδίων 300mm της Sony για προηγμένους μικροεπεξεργαστές που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα όπως η κονσόλα Playstation 3, έναντι 90 δισ. γεν. Το εργοστάσιο αρχικά ανήκε στη Sony.


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.