Deal News Online

undefined

Ρήγας: Αναστρέψαμε την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας

«Eμείς αναστρέψαμε όλη την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, εντάξαμε τους ανασφάλιστους, αλλά όταν πηγαίνει στο νοσοκομείο ο πολίτης κι έχει καθυστέρηση, είτε στα ραντεβού είτε χειρουργεία, αυτό δημιουργεί πρόβλημα, που όμως δεν μπορούσαμε να το λύσουμε άμεσα και απόλυτα, γιατί δεν μπορούσαμε να προσλάβουμε νοσηλευτικό προσωπικό με το μέχρι πρότινος "ένα προς πέντε" για τις προσλήψεις-αποχωρήσεις», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Δυτικό Τομέα της δεύτερης εκλογικής περιφέρειας Αθηνών, Πάνος Ρήγας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM»

 

Όσον αφορά στο διακύβευμα της κάλπης της Κυριακής δήλωσε πως «Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε μία κοινωνία όπου θα διευρυνθούν οι ανισότητες».

 

«Η δυνατότητα που μας δίνεται πια είναι με ελευθερία κινήσεων να ξεδιπλωθεί το πραγματικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι σήμερα εξελίσσαμε ένα πρόγραμμα παράλληλα, προσπαθώντας μέσα από τη δύσκολη συμφωνία να κάνουμε πράγματα για να μη διευρυνθούν οι ανισότητες. Αυτός ήταν ο στόχος μας, θέλω να πιστεύω ότι μπορεί να καταλάβει και να κατανοήσει ο ελληνικός λαός ότι από το 2015, το 2012, το 2014 η περίοδος είναι πολύ καλύτερη», ανέφερε ο κ. Ρήγας.

 

Σχετικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο αν. υπουργός παρατήρησε ότι «υπάρχει μεγάλη κόπωση δέκα χρόνων από τα προγράμματα».

 

«Φτιάξαμε το μείγμα πολικής μας σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο σύμβασης, η οποία υπήρχε και ήταν μία δύσκολη πολιτική, ταυτόχρονα όμως διαμορφώσαμε χώρο να κρατηθεί η κοινωνία όρθια», επισήμανε ο κ. Ρήγας, προσθέτοντας ότι «όσο αυξάνουν οι ανισότητες, όσο μεγεθύνονται δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη», ενώ «όσο δεν αυξάνεται η δυνατότητα της αγοραστικής δύναμης του πολίτη και οι μισθοί, τότε πάλι διαμορφώνεται ένα πεδίο που δεν βοηθάει την ανάπτυξη».

 

Στο πλαίσιο αυτό παρατήρησε ότι στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας διαμορφώνεται μία κατάσταση από «ψέματα που αφορούν τα μέτρα που θέλει να λάβει». «Για παράδειγμα», εξήγησε, «η απότομη μείωση στο 20% της φορολογίας των επιχειρήσεων σημαίνει μεγάλο κόστος, ενώ εμείς έχουμε πει ότι θα πηγαίνει χρόνο με τον χρόνο, γιατί διαμορφώνεται ένα κόστος περίπου 5,5 δισ. ευρώ, τα οποία πρέπει να βρεθούν από κάπου - είναι μία τρύπα που δεν μπορεί να καλυφθεί με διαφορετικούς τρόπους». «Έχουμε μειωμένη φορολογία 10% στη Βουλγαρία. Σημαίνει ότι με αυτόν τον τρόπο ήλθε η ανάπτυξη; Οι μισθοί είναι στον πάτο [...] Έχει αποδειχθεί ότι η μείωση του μισθολογικού κόστους δεν σημαίνει ανάπτυξη. Αυτή η σκέψη είναι ακραία στήριξη των μεγάλων επιχειρήσεων αυτή τη στιγμή, δεν είναι προς τη μεριά της στήριξης των πολιτών», σημείωσε.

 

Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί από τη Νέα Δημοκρατία για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Μιλάνε για ανακεφαλαιοποιητικό μέρος της σύνταξης [...] Θα χαθούν πόροι από την κύρια ασφάλιση, που δίνουμε σήμερα για να παίρνουν σύνταξη οι άνθρωποι που είναι σήμερα συνταξιούχοι ή που θα πάρουμε εμείς όταν θα βγούμε στη σύνταξη. Αυτό είναι επικίνδυνο και θυμηθείτε πόσες ασφαλιστικές είχαν καταρρεύσει. Το επιχείρημα ότι εγγυάται η Τράπεζα της Ελλάδος τις ασφαλιστικές εταιρείες είναι λάθος, να θυμηθούν όλοι την Ασπίς Πρόνοια, όταν έγινε η κατάρρευση, πόσοι άνθρωποι έμειναν με τα ασφαλιστικά συμβόλαια στα χέρια και έχασαν τεράστια ποσά [...] Δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται η κοινωνική ασφάλιση να "τζογάρεται" και να παίζεται στο χρηματιστήριο και να μην υπάρχει απόλυτη εγγύηση του κράτους».

 

Αναφερόμενος, εξάλλου, στη Συμφωνία των Πρεσπών και σχολιάζοντας τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την διαπραγμάτευση της κυβερνητικής περιόδου Καραμανλή επισήμανε: «Διαχειριστήκαμε και διαχειριζόμαστε τα εθνικά θέματα όλη αυτή την περίοδο με σύνεση και με εθνικό καθήκον. Ήταν μία συγκυρία που η συμφωνία μπορούσε να γίνει και στόχο είχε, πέρα από το οικονομικό, πέρα από την ειρήνη στα Βαλκάνια [...] να καταφέρουμε η Τουρκία να μην έχει δίοδο στο βόρειο μέρος της χώρας μας. Αυτό έγινε, έχουμε τον έλεγχο του εναέριου χώρου κυκλοφορίας, έχουμε κάνει τις συμφωνίες [...] Αυτό απαντάει στο ότι την περίοδο της προσπάθειας να ολοκληρωθεί η συμφωνία δεν πρέπει και δεν μπορεί να δημιουργεί κανείς εκείνη την ώρα συζητήσεις, άλλες μορφές ή να οξύνει εντός της χώρας την κατάσταση. Άλλοι προσπάθησαν να την οξύνουν και εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα μετά τη συμφωνία».


Αθλητικά

Ακύρωση Παγκόσμιου πρωταθλήματος συλλόγων Βόλεϊ

Ακύρωση Παγκόσμιου πρωταθλήματος συλλόγων Βόλεϊ

Η διεθνής ομοσπονδία βόλεϊ (FIVB) ανακοίνωσε την ακύρωση του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος συλλόγων, λόγω της...

Τεχνολογία

Nintendo: «Τιτλοι τέλους» για την κονσόλα 3DS

Nintendo: «Τιτλοι τέλους» για την κονσόλα 3DS

Η Nintendo ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει σταματήσει να κατασκευάζει την οικογένεια συστημάτων 3DS και...

Περιβάλλον

Νέο Μεξικό: Μαζικός θάνατος αποδημητικών πουλιών

Νέο Μεξικό: Μαζικός θάνατος αποδημητικών πουλιών

Συναγερμός έχει σημάνει στις τάξεις βιολόγων στο Νέο Μεξικό, καθώς χιλιάδες ωδικών αποδημητικών πουλιών βρέθηκαν...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.