Λονδίνο: 215 εκατ. ευρώ για αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής

215 εκατομμύρια ευρώ δεσμεύτηκε να επενδύσει σήμερα 3 Ιουλίου το Λονδίνο στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας για να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή.

 

Από τις επενδύσεις σε ηλεκτρικές μοτοσικλέτες στη βελτίωση των μετεωρολογικών συστημάτων προειδοποίησης ή την προώθηση της καθαρής ενέργειας, το βρετανικό υπουργείο Διεθνούς Ανάπτυξης αναφέρει ότι θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να βοηθήσει τους ανθρώπους στην Αφρική και Ασία να επιβιώσουν από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

 

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει ο πολιτισμός μας, ο πλανήτης μας, ο κόσμος μας» επεσήμανε ο υπουργός Ρόρι Στιούαρτ στο Thomson Reuters Foundation.

 

«Αυτή η ιδέα ότι υπάρχει πολύ σαφής διαφορά μεταξύ της ανάπτυξης και του να εργαζόμαστε υπέρ του περιβάλλοντος ή του κλίματος είναι ανοησίες» τόνισε ο Στιούαρτ στο περιθώριο μιας εκδήλωσης για το κλίμα στο Λονδίνο, την οποία οργάνωσε το υπουργείο του.

 

«Όλα σχετίζονται απόλυτα μεταξύ τους...».

 

Η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να οδηγήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια επιπλέον ανθρώπους στη φτώχεια έως το 2030, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

 

Οι φτωχές οικογένειες είναι πιο ευάλωτες στους κυκλώνες, τις πλημμύρες, τις ξηρασίες και άλλα φαινόμενα σε σύγκριση με τους πλούσιους κι αυτό διότι τα βασικά περιουσιακά στοιχεία τους είναι συχνά κακοφτιαγμένα σπίτια και υποβαθμισμένη γη και οι απώλειές τους είναι σε μεγάλο βαθμό ανασφάλιστες, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

 

Την περασμένη εβδομάδα, η Βρετανία έγινε η πρώτη μεταξύ των χωρών της G7 που υιοθέτησε τον νομικά δεσμευτικό στόχο να μειώσει τις καθαρές εκπομπές άνθρακα στο μηδέν έως το 2050.

 

«Σε αντίθετη περίπτωση, όχι μόνο καταστρέφουμε το περιβάλλον, ουσιαστικά, θα καταστρέψουμε κάποιες από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο» προειδοποίησε ο Στιούαρτ.


protoselida

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Υγεία & Διατροφή

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Οι νέες εξειδικευμένες θεραπείες στην αντιμετώπιση του καρκίνου και όχι μόνο, προσφέρουν ελπίδα σε χιλιάδες...

Τουρισμός

Ακόμα περισσότεροι Αυστριακοί τουρίστες στην Ελλάδα το 2020

Ακόμα περισσότεροι Αυστριακοί τουρίστες στην Ελλάδα το 2020

Τα ενθαρρυντικά μηνύματα για την άνοδο τουρισμού από την αυστριακή αγορά καταγράφηκαν στη διάρκεια συναντήσεων...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.