Αχτσιόγλου: H ΝΔ αφερέγγυα στα κορυφαία ζητήματα Προτεινόμενο

«Βρισκόμαστε δύο μέρες πριν τις εθνικές εκλογές και η ΝΔ αποδεικνύεται απολύτως αφερέγγυα σε σχέση με κορυφαίας τάξης ζητήματα» και πρόσθεσε πως «λέει ότι θα καταργήσει το υφιστάμενο ασφαλιστικό σύστημα, αλλά δεν λέει με τι προτίθεται να το αντικαταστήσει, ενώ στο παρελθόν ο κ. Μητσοτάκης είχε υποστηρίξει την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ  Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

 

Σημείωσε, παράλληλα, ότι «αν ιδιωτικοποιήσεις ένα μέρος της κοινωνικής ασφάλισης, αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα και θέτει σε κίνδυνο την πληρωμή των σημερινών συντάξεων, γιατί οι σημερινές εισφορές πληρώνουν τις σημερινές συντάξεις. Άρα, αν αφαιρέσεις τους πόρους από το σύστημα, έστω και εν μέρει, έχεις τεράστιο πρόβλημα στην καταβολή του επιπέδου των σημερινών συντάξεων και δημιουργείται μία τεράστια τρύπα στον κρατικό προϋπολογισμό».

 

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ  επισήμανε ότι «το ερώτημα είναι γιατί να συμβεί όλο αυτό, προς όφελος τίνος; Είναι προφανές ότι το όφελος δίνεται σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, για τις οποίες δεν είναι σπάνια τα παραδείγματα στο παρελθόν όπου κατέρρευσαν και έχασαν οι ασφαλισμένοι τους κόπους μιας ζωής» και σημείωσε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει «ένα ασφαλιστικό σύστημα που ιδιωτικοποιεί τον πυλώνα της επικουρικής ασφάλισης και δημιουργεί άμεσο πρόβλημα για την πληρωμή των σημερινών συντάξεων και για τις εισφορές των ασφαλισμένων».

 

Η κ. Αχτσιόγλου πήρε θέση και για τη Συμφωνία των Πρεσπών

 

«Από την πρώτη στιγμή που υπογράφηκε η Συμφωνία των Πρεσπών το σύνολο της διεθνούς κοινότητας, ηγέτες από όλες τις χώρες, πολιτικά πρόσωπα ανεξαρτήτως των καταβολών τους και των πολιτικών τους προελεύσεων, χαιρέτησαν αυτή τη συμφωνία διότι βάζει τέλος σε ένα πρόβλημα που σκορπούσε τοξικές αναθυμιάσεις στα Βαλκάνια».

 

Η Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο σεβάστηκε απολύτως την εθνική γραμμή, αλλά έχτισε πολύ παραπάνω από εκεί που η ΝΔ είχε διαμορφώσει την πολιτική της θέση, σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως «απ' ό,τι φάνηκε, από τις επιστολές που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, η ΝΔ δεχόταν ως πολιτική της θέση, επίσημη πολιτική θέση και όχι ως τακτική όπως προσπαθεί να το παρουσιάσει, τη διπλή ονομασία της γειτονικής χώρας, δηλαδή να λέγεται στο εσωτερικό της Μακεδονία και στο εξωτερικό τη σύσταση να την ονομάζουν Μακεδονία-Σκόπια, γνωρίζουμε ότι η πλειονότητα την αναγνώριζε ήδη ως Μακεδονία. Άρα κανένας γεωγραφικός προσδιορισμός και κανένα erga omnes, καμία, δηλαδή, κοινή ονομασία για όλους και φυσικά καμία λέξη για συνταγματική αναθεώρηση».

 

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του κ. Μητσοτάκη, περί συναλλαγής της κυβέρνησης στη Συμφωνία των Πρεσπών, επισήμανε ότι «θα ήταν αστειότητες αν εκφράζονταν από έναν οποιονδήποτε πολιτικό, είναι πολύ σοβαρά ατοπήματα όταν εκφράζονται από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αποκαλύφθηκε στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, στο ζήτημα του ονόματος της γειτονικής χώρας, μία στάση εξαπάτησης από την πλευρά της ΝΔ προς τον ελληνικό λαό. Η ΝΔ χαρακτήριζε προδοτική τη συμφωνία, η οποία κατάφερε να διασφαλίσει θέματα που η ίδια τελικά φαινόταν ότι ούτε καν είχε τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί, αναφέρομαι στη συνταγματική αναθεώρηση της γειτονικής χώρας και στο επίπεδο του γεωγραφικού προσδιορισμού και του erga omnes. Το έκανε, λοιπόν, με έναν τρόπο που η ΝΔ δεν είχε καν καταφέρει να τα διαπραγματευτεί και την ίδια στιγμή από τις επιστολές προκύπτει ότι ο κ. Καραμανλής είχε συμφωνήσει και να "ξεπαγώσει" η ενταξιακή προοπτική της γειτονικής χώρας. Άρα, έχουμε μία στάση εξαπάτησης, την ίδια στιγμή που μιλούσε για προδοτική συμφωνία η ΝΔ ως πολιτική θέση είχε οδηγηθεί σε κάτι πολύ κατώτερο από αυτό που πέτυχε η σημερινή κυβέρνηση και νομίζω ότι αυτό χρειάζεται αν μη τι άλλο μία απολογία προς τον ελληνικό λαό».

 

Για τις τοποθετήσεις της ΝΔ αναφορικά με την πιστοληπτική γραμμή στήριξης, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «είναι ένα ζήτημα στο οποίο δεν χωρά διγλωσσία, δηλαδή για το αν θα μπει η χώρα σε νέο μνημόνιο. Η συνθήκη του ESM λέει ότι είναι καθαρό μνημόνιο, άρα μιλάμε για νέα προαπαιτούμενα, νέες δεσμεύσεις». Πρόσθεσε, επίσης, ότι «ταυτόχρονα συνοδευόταν από μία δεύτερη θέση, η οποία δεν διαψεύστηκε, και η οποία έλεγε ότι ένα μέρος από το αποθεματικό που έχει δημιουργηθεί θα πρέπει να πάει στις τράπεζες. Το αποθεματικό είναι οι κόποι του ελληνικού λαού. Είναι απαράδεκτη θέση αυτή».

 

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα περιλαμβάνει την εμβάθυνση των κατακτήσεων του λαού τα τελευταία χρόνια, τη δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας με αυξημένα δικαιώματα -έναν ρεαλιστικό και αξιόπιστο στόχο- και στοχευμένες μειώσεις της φορολογίας, ώστε να έχουμε και ενισχυμένες κοινωνικές δαπάνες, καλύτερη Υγεία, Παιδεία, κοινωνικό κράτος», τόνισε η κα Αχτσιόγλου και πρόσθεσε ότι «κρίνονται η αξιοπιστία της ΝΔ, που όταν ήταν στο τιμόνι της χώρας χάθηκαν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας και μειώθηκε ο κατώτατος μισθός, και η αξιοπιστία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που όταν ήταν στο τιμόνι της χώρας δημιουργήθηκαν περισσότερες από 400.000 θέσεις εργασίας και αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός».


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τεχνολογία

Ο κορωνοϊός πλήττει και τη Microsoft

Ο κορωνοϊός πλήττει και τη Microsoft

Αρνητικά θα επηρεαστούν τα έσοδα της Microsoft από τα Windows και τους προσωπικούς υπολογιστές Surface,...

Υγεία & Διατροφή

Τι περιλαμβάνει η ΠΝΠ με τη λήψη μέτρων για κοροναϊό

Τι περιλαμβάνει η ΠΝΠ με τη λήψη μέτρων…

Εκδόθηκε χθες Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που αφορά στα μέτρα πρόληψης όσον αφορά τον κοροναϊό.

Τουρισμός

ΣΕΤΕ: Έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στον κοροναϊό

ΣΕΤΕ: Έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στον κοροναϊό

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) μετά και το πρώτο επίσημο κρούσμα κοροναϊού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.