ΣΗΒΙΓΑΛ: Νέα συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία

Νέα συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία με συνολική επένδυση 5 εκατ. ευρώ στήνουν η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, ο συνεταιρισμός Κατσικά και ομάδα περίπου 50 παραγωγών βιολογικού πρόβειου και γίδινου γάλακτος.

 

Στόχος της νεοϊδρυθείσας Συνεταιριστικής Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Γάλακτος (ΣΗΒΙΓΑΛ) Α.Ε., είναι η καθετοποίηση της παραγωγής και ήδη προγραμματίζει να διαθέσει γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα εντός της φετινής περιόδου.

 

Το κόστος της συνολικής επένδυσης, που περιλαμβάνει την ανέγερση της πρότυπης μονάδας, αλλά και μιας μικρότερης μονάδας παραγωγής βιολογικών ζωοτροφών, σε έκταση στη Βιομηχανική Περιοχή, είναι 4,88 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 50% θα επιδοτηθεί στο πλαίσιο του μέτρου της Δράσης 4.2.1 «Μεταποίηση, Εμπορία ή και Ανάπτυξη Γεωργικών Προϊόντων».

 

Η μονάδα θα έχει αποκλειστικό αντικείμενο την παραγωγή και τυποποίηση βιολογικών προϊόντων γάλακτος. Το πρόγραμμα υλοποίησης έχει χρονοδιάγραμμα μέχρι το 2022, σύμφωνα με την έγκριση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, ωστόσο, η ομάδα παραγωγών στοχεύει να δραστηριοποιηθεί από τη φετινή σεζόν, αναζητώντας συνεργασίες προκειμένου να διαθέσει συνολικά το παραγόμενο γάλα.

 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης, «είναι σε εξέλιξη η διαδικασία και αναζητούμε πώς θα ξεκινήσει η δραστηριότητα της εταιρείας από τη φετινή χρονιά, είτε παράγοντας προϊόντα “φασόν” ή δίνοντας το γάλα σε τυροκομεία και παρασκευαστήρια που παράγουν προϊόντα βιολογικής κατεύθυνσης».

 


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Κώστα Βουτσά

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Κώστα Βουτσά

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη ενός εκ των πλέον αγαπημένων ηθοποιών του ελληνικού...

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τεχνολογία

Την αθέατη πλευρά της Σελήνης σκάβει το κινεζικό Chang'e-4

Την αθέατη πλευρά της Σελήνης σκάβει το κινεζικό…

Η πρωτοποριακή αποστολή της Κίνας να εξερευνήσει την "σκοτεινή" πλευρά της Σελήνης συνεχίζει να ρίχνει...

Υγεία & Διατροφή

Τι περιλαμβάνει η ΠΝΠ με τη λήψη μέτρων για κοροναϊό

Τι περιλαμβάνει η ΠΝΠ με τη λήψη μέτρων…

Εκδόθηκε χθες Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που αφορά στα μέτρα πρόληψης όσον αφορά τον κοροναϊό.

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.