ΣΗΒΙΓΑΛ: Νέα συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία

Νέα συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία με συνολική επένδυση 5 εκατ. ευρώ στήνουν η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, ο συνεταιρισμός Κατσικά και ομάδα περίπου 50 παραγωγών βιολογικού πρόβειου και γίδινου γάλακτος.

 

Στόχος της νεοϊδρυθείσας Συνεταιριστικής Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Γάλακτος (ΣΗΒΙΓΑΛ) Α.Ε., είναι η καθετοποίηση της παραγωγής και ήδη προγραμματίζει να διαθέσει γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα εντός της φετινής περιόδου.

 

Το κόστος της συνολικής επένδυσης, που περιλαμβάνει την ανέγερση της πρότυπης μονάδας, αλλά και μιας μικρότερης μονάδας παραγωγής βιολογικών ζωοτροφών, σε έκταση στη Βιομηχανική Περιοχή, είναι 4,88 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 50% θα επιδοτηθεί στο πλαίσιο του μέτρου της Δράσης 4.2.1 «Μεταποίηση, Εμπορία ή και Ανάπτυξη Γεωργικών Προϊόντων».

 

Η μονάδα θα έχει αποκλειστικό αντικείμενο την παραγωγή και τυποποίηση βιολογικών προϊόντων γάλακτος. Το πρόγραμμα υλοποίησης έχει χρονοδιάγραμμα μέχρι το 2022, σύμφωνα με την έγκριση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, ωστόσο, η ομάδα παραγωγών στοχεύει να δραστηριοποιηθεί από τη φετινή σεζόν, αναζητώντας συνεργασίες προκειμένου να διαθέσει συνολικά το παραγόμενο γάλα.

 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης, «είναι σε εξέλιξη η διαδικασία και αναζητούμε πώς θα ξεκινήσει η δραστηριότητα της εταιρείας από τη φετινή χρονιά, είτε παράγοντας προϊόντα “φασόν” ή δίνοντας το γάλα σε τυροκομεία και παρασκευαστήρια που παράγουν προϊόντα βιολογικής κατεύθυνσης».

 


protoselida

Media

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco σε φυσιολογικούς ρυθμούς

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco…

Η πλήρης επιστροφή της Saudi Aramco στους φυσιολογικούς όγκους παραγωγής πετρελαίου, "ίσως πάρει μήνες", ...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.