Deal News Online

undefined

«Franceinter» για Μητσοτάκη: Το πρόσωπο της νεωτερικότητας

Η  γαλλική ιστοσελίδα σκιαγραφεί το πορτρέτο του προέδρου της ΝΔ

 

Το πορτραίτο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σκιαγραφεί με άρθρο στην ιστοσελίδα του το γαλλικό ραδιόφωνο «Franceinter», επισημαίνοντας ότι, με βάση τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, η Ελλάδα αναμένεται να αλλάξει κυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας. Το ραδιοφωνικό μέσο ενημέρωσης χαρακτηρίζει τον πρόεδρο της ΝΔ «βασιλιά της μεσαίας τάξης» και περιγράφει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά του που έχει ως «ραχοκοκκαλιά τη μεσαία τάξη».

 

«Ποιος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βασιλιάς της μεσαίας τάξης και φαβορί για να αντικαταστήσει τον Τσίπρα», είναι ο τίτλος του εν λόγου άρθρου του «Franceinter» για τον επικεφαλής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, παρουσιάζοντας την πολιτική εξέλιξή του και τις καταβολές του, ως «γόνου μιας πολιτικής δυναστείας στην Ελλάδα», ενώ παράλληλα, σχολιάζει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την πολιτική στο αίμα του» και επισημαίνει πως «εκμεταλλεύτηκε την προεκλογική εκστρατεία για να τελειοποιήσει την εικόνα του μεταρρυθμιστή» και να αναδείξει τη φιλοσοφία του στις μεταρρυθμίσεις.

 

«Θέλει να είναι το πρόσωπο της νεωτερικότητας και της μεταρρύθμισης στην Ελλάδα. Οι οπαδοί του αρέσκονται να τον συγκρίνουν με τον Εμμανουήλ Μακρόν. Οδήγησε μια εκστρατεία υπέρ της μεσαίας τάξης. Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στην πρωτεύουσα τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε πλατφόρμα στους πρόποδες της Ακρόπολης, μιλούσε σε υπαλλήλους, αγρότες, συνταξιούχους, δημόσιους υπαλλήλους, ανέργους, σε νεαρές μητέρες, σε φοιτητές», αναφέρει το δημοσίευμα.

 

Σύμφωνα με το άρθρο, ο κ. Μητσοτάκης αναπτύσσει αυτό που ονομάζεται «ρεαλιστικό οικονομικό φιλελευθερισμό» , διασφαλίζοντας ότι το οικονομικό σύστημα πρέπει να γνωρίζει πώς να μοιράζεται τον πλούτο και να διατηρεί την κοινωνική δικαιοσύνη.

 

Προτίθεται να μειώσει τους εταιρικούς φόρους, αλλά και τους φόρους εισοδήματος και ιδιοκτησίας. Υπόσχεται επενδύσεις,  ιδιωτικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων που ζημιώνουν το δημόσιο, σταθερές και καλά μισθωμένες θέσεις εργασίας και την μείωση της ανεργίας που παραμένει πολύ υψηλή (40%) μεταξύ των νέων και τη βελτίωση των θέσεων εργασίας, που έχουν μισθούς μεταξύ 300 και 400 ευρώ. Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επίσης αναλάβει να παρακαμφθεί το γραφειοκρατικό κεντροκέφαλο δημόσιο.

 

Στο δημοσίευμα παρατίθενται και δηλώσεις απλών πολιτών για τους οποίους αναφέρει χαρακτηριστικά:

 

«Ο Σωτήρης, ο οποίος ήρθε για να ψηφίσει από το εξωτερικό όπου τελειώνει τη διατριβή του για την οικονομία, αναδεικνύει τον «μελλοντικό Πρωθυπουργό της Ελλάδας». Μιλάει για την «ελπίδα μετά από 4 δύσκολα χρόνια» και είναι έτοιμος να επιστρέψει στη χώρα. Αξιολογεί αρνητικά το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στην κρίση που γονάτισε τη χώρα».

 

«Ο Μητσοτάκης είναι φιλοευρωπαϊκός», προσθέτει η Λένα, αρχιτέκτονας. «Είναι σύγχρονος, καλλιεργημένος και καλύτερα μορφωμένος, και αντιπροσωπεύει την ανανέωση».


World Business

75 Boeing 737 MAX αγοράζει η Ryanair

75 Boeing 737 MAX αγοράζει η Ryanair

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair προχώρησε την Πέμπτη σε παραγγελία 75 επιπλέον αεροσκαφών Boeing...

Secret Money

 KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

Tο θέμα που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι δεν αρκούν τα νομοσχέδια και οι...

Αθλητικά

Κραυγή αγωνίας από παίχτες βόλεϊ

Κραυγή αγωνίας από παίχτες βόλεϊ

Την άμεση επανέναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας στο ελληνικό βόλεϊ ζητά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών...

Τεχνολογία

Το κινέζικο Chang'e-5 προσεληνώθηκε επιτυχώς

Το κινέζικο Chang'e-5 προσεληνώθηκε επιτυχώς

Το κινέζικο διαστημικό σκάφος Chang'e-5 προσεληνωθηκε με επιτυχία στην κοντινή πλευρά του φεγγαριού, ανακοίνωσε την...

Περιβάλλον

ΣτΕ: Θετική γνωμοδότηση για Π.Ο.Α.Υ.Κεφαλλονιάς

ΣτΕ: Θετική γνωμοδότηση για Π.Ο.Α.Υ.Κεφαλλονιάς

Θετική γνωμοδότηση εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας στο Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τη θεσμοθέτηση...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.