Πολιτική

FT: Η οργή των Ελλήνων για το Μάτι βαραίνει τις εκλογές

Τι καταγράφει ο ξένος Τύπος

 

Η οργή των Ελλήνων για την τραγωδία στο Μάτι «βαραίνει» τις εθνικές εκλογές, σύμφωνα με τους Financial Times, καθώς, όπως τονίζουν, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε τόσο άνετος στο να απαντά ερωτήσεις για την καταστροφική πυρκαγιά.

 

«Σε μία προκλητική γενική προεκλογική καμπάνια, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπερασπίστηκε σθεναρά κάποιες διχαστικές αποφάσεις που πήρε στη διάρκεια των τεσσάρων του στην εξουσία: από τη Συμφωνία των Πρεσπών μέχρι τη μεταρρύθμιση των συντάξεων που συμφωνήθηκε με τους δανειστές.

 

Αλλά ο κ. Τσίπρας ήταν πολύ λιγότερο άνετος σε ένα θέμα που ενισχύει τη δυσαρέσκεια του κόσμου και την πιθανή συντριπτική ήττα της Κυριακής: την αντίδραση της κυβέρνησής του στην καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου του 2018 στο Μάτι», αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα.

 

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα, που παραπέμπει σε δύο έρευνες, από εισαγγελείς και ξένους εμπειρογνώμονες, που έδειξαν μοιραία έλλειψη συντονισμού μεταξύ των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, όπως και το τι απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του για την τραγωδία στο Μάτι.

 

«Προκάλεσε θύελλα tweets που απαιτούσαν να απολογηθεί δημόσια για την χαοτική αντίδραση της κυβέρνησης, αφότου προσπάθησε να αποκρούσει ερωτήσεις και είπε ότι αξιωματούχοι αρχικά απέτυχαν να τον πληροφορήσουν για τον αριθμό των νεκρών», επισημαίνουν οι Financial Times.

 

Η εφημερίδα κάνει λόγο για μπάχαλο στην επίσημη αντίδραση στο Μάτι, ενώ θυμίζει ότι κάποια στιγμή η αστυνομία λανθασμένα εξέτρεψε την κυκλοφορία προς τη φωτιά, εξαιτίας κατάρρευσης των επικοινωνιών με τους πυροσβέστες. «Δεν υπήρχε σχέδιο εκκένωσης.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή