Πολιτική

Χατζηδάκης: O Μητσοτάκης θα είναι σύγχρονος πρωθυπουργός-manager

Την πεποίθηση πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα «είναι ένας σύγχρονος πρωθυπουργός, manager, προσανατολισμένος στη δουλειά για να προχωρήσει η χώρα μπροστά»τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

 

Στην ερώτηση εάν γνωρίζει το υπουργείο που θα αναλάβει και και κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες που δημοσιεύονται και τον φέρουν να αναλαμβάνει τον τομέα της Ενέργειας ο κ. Χατζηδάκης απάντησε «Υπάρχουν κανόνες που δεν παραβιάζονται και πράγματα που δεν λέγονται... ο πρωθυπουργός αποφασίζει».

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε πως οι πολίτες έδωσαν αυτοδυναμία στη ΝΔ με υψηλό ποσοστό, η οποία και θα εφαρμόσει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα, ενώ θα πρέπει να διαχειριστεί την διακυβέρνηση όχι αυτάρεσκα ή με αλαζονεία. Και τόνισε πως όσοι «πάρουν κυβερνητικά πόστα θα πρέπει να κοιτούν συνεχώς προς την πόρτα της εξόδου» για να ασκήσουν το ρόλο τους με αποτελεσματικότητα.

 

Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ποσοστό που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές επισημαίνοντας πως δεν ανέμενε το ποσοστό 31,6% - εκτιμούσε λίγο λιγότερο- και σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε διακριτός πόλος ενώ οι πολίτες έστειλαν μήνυμα και προς τη ΝΔ για να «κάνει τη δουλειά της καλύτερα». Αναφερόμενος σε σχόλια ότι ο κ. Τσίπρας κέρδισε μετά το χθεσινό αποτέλεσμα, είπε πως «αν η ΝΔ ως κυβέρνηση είχε αυτό το αποτέλεσμα, θα υπήρχε εσωκομματικό πρόβλημα, αλλά φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανείς να αμφισβητήσει τον κ. Τσίπρα».

 

Διαμήνυσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πως «εάν στο ΣΥΡΙΖΑ βγουν στα πεζοδρόμια, τότε κακό του κεφαλιού τους» καθώς «μπορεί η ανοχή του κόσμου προς την κυβέρνηση της ΝΔ να μην είναι ατελείωτη αλλά οι πολίτες δε θα δεχθούν ακρότητες, ούτε θα τους ακολουθήσουν».

 

Μιλώντας για τη ΔΕΗ υπογράμμισε πως υπάρχει σχέδιο διάσωσης της επιχείρησης και των εργαζομένων, ενώ τόνισε ότι πρέπει οι τράπεζες να αντιμετωπίσουν το ζήτημα των κόκκινων δανείων ώστε «να ανοίξει η βρύση με το νερό και να χρηματοδοτηθεί η οικονομία» και πως είναι ανάγκη να έλθουν επενδύσεις.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή