Deal News Online

undefined

Μητσοτάκης: Καλούμαστε να κερδίσουμε έναν δύσκολο και ασύμμετρο πόλεμο

Οι κατευθύνσεις του πρωθυπουργού στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο

 

Εμφανώς «μαγκωμένος» λόγω του άγχους του κατά την πρώτη του τοποθέτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο ως πρωθυπουργός , ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεδίπλωσε στο ανδροκρατούμενο υπουργικό σχήμα την στρατηγική που θα ακολουθήσει η Κυβέρνηση το αμέσως κοντινό διάστημα, ενώ έδωσε και το στίγμα της διακυβέρνησης για την τετραετία.

 

Ο πρωθυπουργός, αφού συνεχάρη τους υπουργούς για τη στάση τους κατά τις τελετές παράδοσης παραλαβής των Υπουργείων, έκανε λόγο για έναν δύσκολο και ασύμμετρο πόλεμο που έχει να κερδίσει η κυβέρνηση «Αυτόν της αλλαγής του μοντέλου διακυβέρνησης. Με στόχο την παραγωγή άμεσου αποτελέσματος και καλυτέρευσης της ζωής του πολίτη».

 

Ο κ. Μητσοτάκης, χαρτογραφόντας το μίγμα του νέου υπουργικού σχήματος ζήτησε να έχουν υψηλούς στόχους και το κεφάλι χαμηλά «Έχουμε το κατάλληλο επιτελείο. Εμπειρότεροι και νεότεροι δίπλα δίπλα στο ίδιο τραπέζι. Πολιτικοί και τεχνοκράτες μαζί. Μαζί με άλλους που άφησαν την καριέρα τους σε Ελλάδα κι εξωτερικό για να είναι μαζί μας. Πάνω απ' όλα υπάρχει η πατρίδα».

 

«Έχουμε προτεραιότητες. Καταρχήν την αναδιάρθρωση των υπουργείων μέχρι την πλήρη αλλαγή της ψηφιακής πολιτικής. Θα πάρετε όλοι από έναν φάκελο με όσα πρέπει να γίνουν. Μαζί θα σας δοθεί και το πρόγραμμα δράσεων μέχρι τον Δεκέμβριο. Θα μιλήσουμε επίσης για το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης ανά τομέα» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ο πρωθυπουργός έδειξε τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης να σηκώσει τα μανίκια και να ξεκινήσει αμέσως δουλειά επισημαίνοντας ότι η Βουλή δεν θα κλείσει για το καλοκαίρι «Η Βουλή θα λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι. Στις 17 Ιουλίου ορκιζόμαστε και στις 18 η Βουλή θα ψηφίσει τον Κώστα Τασούλα ως Πρόεδρό της. Στις 22 Ιουλίου η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Την επόμενη μέρα μετά την παροχή ψήφου, θα κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο, για το κράτος και μετά από μία εβδομάδα το φορολογικό νομοσχέδιο».

 

Ο κ Μητσοτάκης επισήμανε στο υπουργικό συμβούλιο ότι «Η δουλειά έχει ήδη ξεκινήσει. Η πρώτη συνεδρίαση είναι πανηγυρική, όμως αυτό θα αλλάξει. Οι υπόλοιπες θα γίνουν στο Μαξίμου. Θα γίνονται εφεξής σε επίπεδο υπουργών και υφυπουργών. Θα συζητάμε ελεύθερα χωρίς κάμερες και μικρόφωνα».

 

Ο κ Μητσοτάκης έμεινε σε τρία σημεία:

 

1. Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, ο κόσμος περιμένει έργα και πράξεις. Δουλεύουμε για το εμείς και όχι για το εγώ, ομαδικά με ενιαίο λόγο. Μειώνουμε κατά 1/3 τις γραμματείες και τους συνεργάτες. Αναβαθμίζουμε την πολιτική στα μάτια του πολίτη

 

2. Δεν υπάρχει ούτε ημέρα για χάσιμο. Αλλάζουμε τον τρόπο που υλοποιούμε τις πολιτικές μας. Δεν σταματάμε στην ψήφιση αλλά παρακολουθούμε την εφαρμογή του. Η ψήφιση ενός νόμου αποτελεί το πρώτο στάδιο. Απαιτεί συστηματική παρακολούθηση για να αφήσει αποτύπωμα. Είναι το πληροφοριακό σύστημα ΜΑΖΙ, μια μέθοδος που παρακολουθεί οριζόντια τις δράσεις των υπουργείων.

 

3. Δεν ασκούμε πολιτική μόνο με το έργο αλλά και με τη συμπεριφορά μας. Κρινόμαστε με βάση όσα εκπέμπουμε. Αποτελούμε άλλο παράδειγμα πολιτικού ήθους από αυτό που γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

 

Οι 12 προτεραιότητες της Κυβέρνησης


1. Ισχυρή ανάπτυξη με πολλές επενδύσεις και νέες και καλύτερες δουλειές

 

2. Αξία στην ακίνητη περιουσία

 

3. Ασφάλεια στο σπίτι και στη χώρα (προανήγγειλε πως τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθεί η νέα ηγεσίας στην Ελληνική Αστυνομία)

 

4. Κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη στους πιο αδύναμους

 

5. Εκπαίδευση που απελευθερώνει το δυναμικό των Ελλήνων (είπε πως την Πέμπτη θα επισκεφτεί το υπουργείο Παιδείας)

 

6. Δημόσια υγεία

 

7. Νέο κοινωνικό συμβόλαιο κράτους, εργαζομένων και επιχειρήσεων (είπε πως ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης θα συναντήσει τους επιθεωρητές εργασίας)

 

8. Υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα και αναγέννηση της μεσαίας τάξης

 

9. Προστασία του περιβάλλοντος

 

10. Σύγχρονο ψηφιακό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη.

 

11. Νέο μοντέλο πολιτισμού

 

12. Ισχυρή Ελλάδα σε διεθνές περιβάλλον


protoselida

Media

Εύσημα από τα ξένα ΜΜΕ για τα γρήγορα μέτρα

Εύσημα από τα ξένα ΜΜΕ για τα γρήγορα…

Εύσημα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού αποδίδει το πρακτορείο Bloomberg παρουσιάζοντας,...

Secret Money

 ΠOTE ΘA BΓEI TO «EPΓAΛEIO»;

ΠOTE ΘA BΓEI TO «EPΓAΛEIO»;

Aπό πέρυσι τον Σεπτέμβριο θα έπρεπε κανονικά να έχει βγει στον αέρα το εργαλείο σύγκρισης...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.