Νέος περιβαλλοντικός φόρος στις πτήσεις από Γαλλία

Η Γαλλία θα εισαγάγει έναν “πράσινο” φόρο στις αεροπορικές εταιρείες που πετούν από τη Γαλλία, ο οποίος αναμένεται να της αποφέρει περίπου 180 εκατομμύρια ευρώ από το 2020, δήλωσε την Τρίτη η υπουργός Μεταφορών Elisabeth Borne.“Αποφασίσαμε να θεσπίσουμε ένα οικολογικό φόρο για όλες τις πτήσεις από τη Γαλλία", δήλωσε η Μπορν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι τα κεφάλαια θα επενδυθούν σε πιο “καθαρές” καθημερινές μεταφορές στη Γαλλία.Ο φόρος θα ποικίλλει ανάλογα με τη διάρκεια της πτήσης, τον προορισμό της και την κατηγορία (οικονομία ή επιχείρηση). Οι πτήσεις εντός της Γαλλίας ή της ΕΕ θα φορολογούνται 1,50€, οι οικονομικές πτήσεις από την ΕΕ θα φορολογούνται με 3€ , ενώ 9€ θα είναι η τιμή του φόρου για πτήσεις εσωτερικής κατηγορίας εντός της ΕΕ, που θα ανέλθει σε 18€  για πτήσεις εκτός της ΕΕ.Ο φόρος θα εφαρμοστεί σε όλες τις εταιρείες που απογειώνονται από γαλλικό αεροδρόμιο, εκτός από τις πτήσεις προς την Κορσική, τα γαλλικά υπερπόντια διαμερίσματα και εδάφη, καθώς και τις συνδέουσες πτήσεις, ανέφερε η υπουργός Μεταφορών.Ξεκαθαρίστηκε πως δεν θα επιβληθεί φόρος στις πτήσεις προς τη Γαλλία, ενώ το μέτρο θα συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό της Γαλλίας για το 2020.

 

Το μέτρο αυτό έρχεται στον απόηχο των διαμαρτυριών του κινήματος των “κίτρινων γιλέκων”, καθώς πέρυσι η γαλλική κυβέρνηση προσπάθησε να ενισχύσει την περιβαλλοντική νομοθεσία μέσα από την επιβολή φόρων στα καύσιμα, σχέδιο που ο πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόνα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά από μαζικές και επεισοδιακές διαδηλώσεις.

 

Ωστόσο, περιβαλλοντικοί ακτιβιστές εκτιμούν ότι ο νέος φόρος δύσκολα θα αλλάξει τη συμπεριφορά των καταναλωτών και είναι χαμηλός σε σύγκριση με άλλες χώρες. Η με έδρα τις Βρυξέλλες ΜΚΟ Transport and Environment (T&E) εκτιμά ότι οι φόροι των αεροπορικών εταιρειών αποδίσουν περίπου 1 δισ. ευρώ ετησίως στη Γερμανία και πάνω από 3 δισ. ευρώ στη Βρετανία.

 

 

 

 

 

 

 

 


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.