Φόρος επιχειρήσεων: Έρχεται μείωση από το 28% στο 20%

Αμέσως μετά το τέλος της εισαγωγικής ομιλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο, παρουσιάστηκε ένα αρχείο με τις βασικές αρχές και τη φιλοσοφία διακυβέρνησης από εδώ και στο εξής.

Μπροστά σε κάθε υπουργό στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου υπήρχε και ένας φάκελος. Σύμφωνα με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου αυτοί οι φάκελοι που μοίρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης περιείχαν τα βασικά σημεία κυβερνητικού σχεδιασμού ανά υπουργείο.

Μεταξύ αυτών μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείο Oικονομικών σε σχέση με τις προεκλογικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες των στόχων του ΥΠΟΙΚ είναι οι φοροελαφρύνσεις και κυρίως η μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πλάνο των Άμεσων Κυβερνητικών Προτεραιοτήτων, προβλέπεται μεταξύ άλλων:

Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% σε βάθος διετίας

Το 2020 θα μειωθεί στο 24% και το 2021 στο 20%.

Μείωση του φόρου μερισμάτων των μετόχων από 10% σε 5%, το 2020.

Άλλωστε ο νέος υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών, ανέφερε ότι «στην κορυφή των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης είναι η μείωση των φόρων στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις».

Όπως όλα δείχνουν, το φορολογικό νομοσχέδιο, το κόστος του οποίου προσεγγίζει τα 6 δισ. ευρώ σε βάθος τριετίας, θα κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις και την ψήφο εμπιστοσύνης προς τη νέα κυβέρνηση (δηλαδή μετά τις 22 Ιουλίου), με στόχο να έχει ψηφιστεί έως τις 10 Αυγούστου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

MAZDA: Mπαίνει δυνατά στα ηλεκτρικά auto

MAZDA: Mπαίνει δυνατά στα ηλεκτρικά auto

Στοχεύει στη δημιουργία ενός κινητήρα, ο οποίος να αποδίδει 150-200 άλογα

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.