Deal News Online

undefined

ΕΒΕΠ: Προτάσεις για «επτά θύρες ανάπτυξης» στον Πειραιά Προτεινόμενο

Συγχαρητήριες επιστολές στον Πρωθυπουργό και όλα τα μέλη της νέας Κυβέρνησης, με ευχές για εποικοδομητική θητεία απέστειλε ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, ενώ ζητά να επισκεφτεί όλους τους αρμόδιους Υπουργούς και Υφυπουργούς στο άμεσο μέλλον.

 

Επισημαίνεται, από το Ε.Β.Ε.Π., ότι οι προκλήσεις είναι πολλές και πιεστικές, όμως τώρα, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, είναι η στιγμή της ανάταξης για την εφαρμογή δομικών μεταρρυθμίσεων, που να εξασφαλίζουν την ανάπτυξη, τη σταθερότητα, την ασφάλεια, τόσο στο επιχειρείν, όσο και στην κοινωνία. Η Χώρα μας οφείλει να ακολουθήσει τον δρόμο της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της ισχυρής ανάπτυξης μέσα από την εργασία και το επιχειρείν. Στο πλαίσιο της δέσμευσης για συνεργασία και συμπόρευση προς μια αυτοδύναμη οικονομικά Ελλάδα, που η επιχειρηματικότητα δικαιούται και αξίζει, το κείμενο της επιστολής του Προέδρου του Ε.Β.Ε.Π., κ. Βασίλη Κορκίδη, στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μεταξύ άλλων αναφέρει:

 

«....Εκ μέρους των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, αλλά και από εμένα προσωπικά, παρακαλώ όπως δεχθείτε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την ανάληψη των ύψιστων καθηκόντων σας και τις ειλικρινείς ευχές μας για επιτυχή πρωθυπουργία.

 

Αναντίρρητα, επιθυμούμε να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις στις  προτεραιότητες που έχετε θέσει και, ιδιαιτέρως, στη δημιουργία σύγχρονων δομών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, που αποδομούν τη γραφειοκρατία, καθώς και στον ταχύτερο και αποδοτικότερο ψηφιακό εκσυγχρονισμό της πολυπαθούς σχέσης κράτους και επιχειρηματικότητας. Πρότασή μας είναι η μετεξέλιξη των Επιμελητηρίων σε σύγχρονα «κέντρα εξυπηρέτησης επιχειρήσεων» και σε «κέντρα ψηφιακών γνώσεων», που θα μας οδηγήσουν με ασφάλεια στην ψηφιακή οικονομία και σε μία βιώσιμη ανάπτυξη, αντίστοιχη των οικονομικά ισχυρών ευρωπαϊκών χωρών. Άλλωστε, τα Επιμελητήρια της Χώρας, όπως γνωρίζετε, προσφέρουν δημόσιες υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα με χρήματα των επιχειρήσεων, χωρίς να επιβαρύνουν καθόλου τον κρατικό προϋπολογισμό, γι' αυτό πρέπει να αξιοποιηθούν ακόμη περισσότερο από την Κυβέρνησή σας.

 

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς έχει σχεδιάσει και δρομολογήσει «επτά θύρες ανάπτυξης» στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και της Δυτικής Αττικής. Συγκεκριμένα, επικεντρώνεται στην απλοποίηση των διαδικασιών του εφοδιασμού πλοίων και των ναυτιλιακών υπηρεσιών, την επίσπευση υλοποίησης του «Master Plan» της ΟΛΠ ΑΕ, την ενίσχυση των logistics σε Ασπρόπυργο, Θριάσιο και των «city logistics», τη δημιουργία «Open Malls» στα εμπορικά κέντρα των πόλεων, τη δημιουργία της «Ιπποδάμειας Αγοράς Τροφίμων» στο λιμάνι του Πειραιά, την ασφαλή ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων και, τέλος, την αναβάθμιση της ναυπηγοεπισκευής με εξειδίκευση στο «blue growth» και εφαρμογή οικολογικών τεχνολογιών για τη ναυτιλία του μέλλοντος.

 

Είναι γεγονός ότι έχουμε πολλές προσδοκίες και επιθυμούμε πολλές ενέργειες άμεσα. Θεωρούμε ιδιαίτερα κρίσιμο το β' εξάμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους και πολύ σημαντικό, το α' εξάμηνο της νέας ελληνικής Κυβέρνησης για την πορεία της οικονομίας, αλλά έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη σε εσάς και στον κυβερνητικό σχηματισμό και σχεδιασμό του οποίου ηγείστε. Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους τους συνεργάτες σας ώστε να ανταποκριθούν στον απαιτητικό ρυθμό που σκέφτεστε και ενεργείτε. Προσωπικά, είμαι απόλυτα βέβαιος για μια λαμπρή και μακρά διακυβέρνηση της Χώρας από εσάς. Σας εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου, υγεία, δύναμη και πολλές εθνικές, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες επιτυχίες...»


protoselida

Media

Economist: Οι αριθμοί για τους θανάτους από Covid-19 δεν λένε την αλήθεια

Economist: Οι αριθμοί για τους θανάτους από Covid-19…

Η εξάπλωση του Covid-19 μετριέται συχνά με το πόσοι άνθρωποι έχουν μολυνθεί και πόσοι έχουν...

Secret Money

 ΠOTE ΘA BΓEI TO «EPΓAΛEIO»;

ΠOTE ΘA BΓEI TO «EPΓAΛEIO»;

Aπό πέρυσι τον Σεπτέμβριο θα έπρεπε κανονικά να έχει βγει στον αέρα το εργαλείο σύγκρισης...

Τεχνολογία

Το επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο κύρια γονεϊκή ανησυχία

Το επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο κύρια γονεϊκή ανησυχία

Το επιβλαβές (βίαιο ή σεξουαλικό) περιεχόμενο θεωρείται ο σημαντικότερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουν τα παιδιά ενώ...

Περιβάλλον

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία έκαναν τη γη να τρέμει λιγότερο

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία έκαναν τη γη να…

Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, έχουν αρχίσει να...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.