Πολιτική

Από lifting περνάει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας

Τι αλλαγές φέρνει στην Κουμουνδούρου η μαραθώνια σύσκεψη

 

Ριζική αναδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας, το στίγμα του οποίου έδωσε και στο πλαίσιο των δηλώσεών του αμέσως μετά την ανακοίνωση της εκλογικής ήττας, με ποσοστό έκπληξη το οποίο ούτε η Κουμουνδούρου αλλά ούτε και η νέα κυβέρνηση περίμενε.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος κατέστησε σαφές ότι δεν επιδιώκει να πάει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα συνέδριο το οποίο θα έχει ως στόχο την ενίσχυση των μηχανισμών.

 

Σε μία προσπάθεια να αποτιμήσει το εκλογικό αποτέλεσμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το 31,53% αποτελεί εδραίωση του ΣΥΡΙΖΑ ως αδιαµφισβήτητου εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δηµοκρατικών δυνάµεων και διασφαλίζει µια ισχυρή, µαχητική και προγραµµατική αξιωµατική αντιπολίτευση.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει ένα άνοιγμα προς την κοινωνία πριν από το συνέδριο το οποίο χρονικά τοποθετείται ότι θα πραγματοποιηθεί μεταξύ Νοεμβρίου και αρχές του νέου έτους και αναμένεται να είναι πιο μαζικό και συλλογικό.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την τοποθέτησή του ανέφερε ότι μέχρι το συνέδριο τα οργανωμένα μέλη του κόμματος πρέπει να φτάσουν το 10% των ψηφοφόρων του κόμματος σημειώνοντας ότι θα πρέπει να οργανωθεί ένα συνέδριο το οποίο θα εμπνέει τον κόσμο. Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε επίσης να δοθεί έμφαση στη νέα γενιά η οποία στήριξε με την ψήφο της.

 

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε στα στελέχη πως θα τους δει όλους έναν έναν χωριστά.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή