Γαλλία: Το 3% των εσόδων τους θα πληρώνουν οι τεχνολογική κολοσσοί

Το 3% των εσόδων τους, από ψηφιακές υπηρεσίες, θα καβάλουν μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες που εισπράτουν πάνω από 25 εκατ. ευρώ στη χώρα και πάνω απο 750 εκατ. παγκοσμίως, όπως εγκρίθηκε σήμερα από τη γαλλική Γερουσία.

 

Όπως μεταδίδει το Reuters ο νέος φόρος, θα επιβληθεί αναδρομικά από τις αρχές του 2019, ενώ το Παρίσι σημειώνει ότι ο φόρος συμβαδίζει με τις διεθνείς συμφωνίες.

 

«Για εμάς, (ο φόρος) συμβαδίζει απόλυτα με τις διεθνείς συμφωνίες. Οι χώρες είναι κυρίαρχες σε φορολογικά ζητήματα. Άρα για εμάς δεν είναι πρέπον να χρησιμοποιείται ένα εργαλείο του εμπορίου για επίθεση εναντίον ενός κυρίαρχου κράτος», δήλωσε πηγή από το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας στις πληροφορίες που θέλουν τον Ντόναλντ Τραμπ να διεξάγει έρευνα για το θέμα.

 

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Αμερικανός εμπορικός αντιπρόσωπος Ρόμπερτ Λάιτιζερ δήλωσε την Τετάρτη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή για να γίνει έρευνα, όσον αφορά τον γαλλικό φόρο στις «ψηφιακές υπηρεσίες».

 

Οπως μεταδίδει το CNBC, ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να εξετάσει κατά πόσο αυτός συνιστά αθέμιτη εμπορική πρακτική, με στόχο τους τεχνολογικούς αμερικανικούς γίγαντες.

 

Σύμφωνα με το Politico, η κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε δασμούς ή σε αντίποινα. «Ο πρόεδρος έχει ζητήσει να ερευνήσουμε τις επιπτώσεις του νόμου και να αποφασίσουμε αν κάνει διακρίσεις ή είναι αδικαιολόγητος και επιβαρύνει ή περιορίζει το εμπόριο από τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Λάιτιζερ.

 

Η διαμάχη «σιγοκαίει» εδώ και μήνες, καθώς η Γαλλία και άλλες χώρες εξετάζουν φόρους σε υπηρεσίες που προσφέρονται από την Google, το Facebook, την Amazon και άλλους τεχνολογικούς γίγαντες.


protoselida

Media

Πέθανε ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, Χάρολντ Μπλουμ

Πέθανε ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, Χάρολντ Μπλουμ

Ο Χάρολντ Μπλουμ, συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Yale, πέθανε χθες, σε...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.