Σκουρλέτης: Απέναντί μας έχουμε έναν νεοφιλελεύθερο Αρμαγεδδώνα

«Το ζητούμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πέρασε αυτά τα τέσσερα χρόνια μέσα από πολύ δύσκολες καταστάσεις και θεωρώ ότι, παρά τις αντιφάσεις και τα προβλήματα, σε γενικές γραμμές ανταπεξήλθε, είναι να μπορέσει αυτή την πλούσια εμπειρία του να τη μετουσιώσει σε μια πολύ δημιουργική πολιτική παρουσία για την κοινωνία, πράγμα που σημαίνει και ικανότητα να ασκεί αντιπολίτευση τεκμηριωμένη, προγραμματική και δομική», ανέφερε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 24/7 ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε:

 

«Η πολιτική δράση και παρουσία ενός κόμματος της Αριστεράς πρέπει να τα περιέχει και τα δύο, ανάλογα τις καταστάσεις, τις προτεραιότητες και τις ανάγκες που διαμορφώνονται. Αν απέναντί μας έχουμε έναν νεοφιλελεύθερο Αρμαγεδδώνα, προφανώς και εμείς θα κινηθούμε ανάλογα και θα προσπαθήσουμε να τιμήσουμε πρώτα από όλα όλους όσους μας εμπιστεύτηκαν να είμαστε ανάχωμα απέναντι σε μία νεοφιλελεύθερη αντιμεταρρύθμιση».

 

«Μια κυβέρνηση η οποία θα αποφασίσει να τα βάλει με το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, μάλλον δεν θα μακροημερεύσει» εκτίμησε ο κ. Σκουρλέτης και συνέχισε, λέγοντας πως «η νέα κυβέρνηση "δείχνει τα δόντια της". Αναφέρομαι πρώτα από όλα στη δομή της νέας κυβέρνησης, που σχετίζεται με τη μεταφορά για παράδειγμα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κάτω από την ομπρέλα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Το συγκεντρωτικό, από την άλλη, σχήμα της υπαγωγής των δεκάδων υφυπουργών απευθείας στη Γραμματεία της Γενικής Κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό, υποβαθμίζει και τον ρόλο των υπουργών. Είδατε τι συμβαίνει ταυτόχρονα με την ΕΥΠ, που τέθηκε υπό τον άμεσο έλεγχό του πρωθυπουργού, όπως και η δημόσια ραδιοτηλεόραση. Αυτές είναι κινήσεις οι οποίες έχουν, πέρα από συμβολισμό, και αρνητικό φορτίο».

Κριτική για την Κυβέρνηση

Ο κ. Σκουρλέτης άσκησε επίσης κριτική στην κυβέρνηση για τη συμμετοχή σε αυτή πολιτικών οι οποίοι «έχουν διατελέσει σημαίνοντα στελέχη, σύμβουλοι, εταιρειών που έχουν δουλειές με το ελληνικό Δημόσιο», όπως ανέφερε και υποστήριξε ότι πρόκειται για «ευθεία σχέση μεταξύ συγκεκριμένων, μεγάλων οικονομικών και ισχυρών κέντρων με την κυβέρνηση».

Για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείς για το συνέδριο του κόμματος, είπε ότι η διεξαγωγή του θα πρέπει να τοποθετηθεί χρονικά προς το τέλος του έτους ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε «δεκάδες πολίτες, οι οποίοι έδωσαν τη μάχη μαζί μας ζητούν να γραφτούν στο κόμμα, να στηρίξουν την από εδώ και πέρα προσπάθειά μας. Αυτό πρέπει να το κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και νομίζω ότι ο οποιοσδήποτε αισθάνεται ότι εκφράζεται σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει μια θέση σε αυτές τις διαδικασίες, να συμμετάσχει ενεργά και να διαμορφώσει τη νέα μας πρόταση. Το ζητούμενο είναι πώς θα μπορέσουμε να εντάξουμε οργανικά όλον αυτό τον κόσμο, κάτι που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαμε καταφέρει να κάνουμε».

Για το ΚΙΝΑΛ

Ο κ. Σκουρλέτης τάχθηκε τέλος υπέρ του διαλόγου σε προγραμματική βάση, όπως είπε με το ΚΙΝΑΛ και άλλες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα της Αριστεράς το οποίο κατόρθωσε και συναντήθηκε με ευρύτερα στρώματα και κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις. Να υπάρχει διάλογος, λοιπόν και όχι σχέσεις πολεμικής, που με ευθύνη της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ καλλιεργήθηκαν και που βλέπω ότι και μετεκλογικά δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση», ανέφερε χαρακτηριστικά και κατέληξε:

«Θεωρώ αναγκαία και μόνιμη την απεύθυνσή μας, σχηματικά πάντοτε μιλώντας, και προς τα αριστερά και προς την Κεντροαριστερά».

 

 

 

 

 

 

 

 


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.