Γεννηματά: Στήνει στον τοίχο Μαλέλη, Κρεμαστινό, Ανδρουλάκη

Στους βενιζελικούς έστρεψε τα βέλη της η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά κατά τη χθεσινή εισήγηση στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

 

Η χθεσινή εισήγησή της στο Πολιτικό Συµβούλιο του Κινήµατος Αλλαγής είναι προφανές ότι δεν αφορούσε µόνο τους Σταµάτη Μαλέλη και Δηµήτρη Κρεµαστινό, οι οποίοι προκάλεσαν µε τη στάση και τις δηλώσεις τους πρώτους πολιτικούς τριγμούς μετά τις εκλογές, αλλά και τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος δήλωσε ότι «το εκλογικό αποτέλεσµα δεν συµβαδίζει µε τις προσδοκίες του κόµµατός µας».

 

Η κυρία Γεννηµατά υπερασπίστηκε τις πρωτοβουλίες της «για την ενότητα, τη διεύρυνση και την ανασύνθεση του πολιτικού µας χώρου, που βρέθηκε τα προηγούµενα χρόνια κατακερµατισµένος, σε άτακτη εκλογική και πολιτική υποχώρηση».

 

Αναγνώρισε ότι η πορεία δεν απέδωσε όλα όσα προσδοκούσαν, έδειξε διάθεση αυτοκριτικής, λέγοντας ότι «έγιναν και λάθη από τα οποία δεν εξαιρώ ούτε τον εαυτό µου», και έκλεισε µε ένα δηκτικό σχόλιο: «Ας αναρωτηθούµε όµως όλοι, και ιδιαίτερα οι κρυπτόµενοι στον αγώνα, που αρχίζουν τώρα, µε κίνητρο τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, να εµφανίζονται, αν θα υπήρχαµε καν σήµερα αν δεν είχε προηγηθεί αυτή η προσπάθεια. Μιλάω για αυτούς που και το 2015 έλεγαν να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, να γίνει ΕΠΙΝΕ µε διαδικασίες µακριά από τη βάση της παράταξης».

 

Πρόσωπα µε καλή γνώση των εσωτερικών του ΚΙΝΑΛ εκτιµούν ότι η αρχηγός του κόµµατος έστρεψε επί της ουσίας τα βέλη της και προς την πλευρά στελεχών που προέρχονται από το βενιζελικό-εκσυγχρονιστικό µπλοκ. «Εµείς ξεκινήσαµε το 2015, όταν το ΠΑΣΟΚ είχε φτάσει κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή. Σήµερα είµαστε το τρίτο κόµµα, µόνοι στον χώρο της Σοσιαλδηµοκρατίας» είπε χαρακτηριστικά για τη διαδροµή που ακολούθησε αναλαµβάνοντας την ηγεσία του κόµµατος µετά την αποχώρηση του Ευ. Βενιζέλου το 2015. Η αναφορά δεν ήταν τυχαία, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι η Χαριλάου Τρικούπη έχει ενηµερωθεί για κρούσεις της Ν∆ προς στελέχη του ΚΙΝΑΛ να αναλάβουν θέσεις σε γενικές γραµµατείες και οργανισµούς, µετά την υπουργοποίηση του Μ. Χρυσοχοΐδη και άλλων προερχόµενων από το ΠΑΣΟΚ.

 

«Οφείλω να στηλιτεύσω ιδιαίτερα την προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να συνεχίσει τις απαράδεκτες πρακτικές του κ. Τσίπρα για την αναζήτηση και εξαγορά "προθύµων" από τον χώρο µας, µε αντάλλαγµα καρέκλες της εξουσίας και τα οφέλη τους» τόνισε και συνέχισε εξαπολύοντας πυρά: «Κάποιοι όχι µόνο δεν είχαν τα κότσια να δείξουν το πραγµατικό τους πρόσωπο, τις υπόγειες συναλλαγές τους, αλλά έµειναν µέσα, ως δούρειοι ίπποι για να υπονοµεύσουν. Γι' αυτό, όσοι ακόµα στον πολιτικό µας φορέα αισθάνονται ευάλωτοι και επιρρεπείς στον πειρασµό της καρέκλας να φύγουν τώρα».

 

«Φωτογραφίζοντας», τους Στ. Μαλέλη, ∆. Κρεµαστινό και όσους η Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί ότι γέρνουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι «ένα κόµµα τελείως διαφορετικό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί δεν έχουν καµία σχέση µε τις σύγχρονες σοσιαλδηµοκρατικές αντιλήψεις». Αξίζει να σηµειωθεί ότι χθες ανακοινώθηκε σειρά αλλαγών στη δοµή της Χαριλάου Τρικούπη, οι οποίες θα ολοκληρωθούν σύντοµα µε τον ορισµό της βασικής οµάδας κρούσης στην επικοινωνία και στον πολιτικό σ χεδιασµό του κόµµατος.


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.