Καραμεσίνη: Η ανεργία αποκλιμακώθηκε πάνω από δύο ποσοστιαίες μονάδες σε έναν χρόνο

Εβδομήντα πέντε χιλιάδες παραπάνω θέσεις εργασίας προστέθηκαν καθαρά στην οικονομία τον Απρίλιο του 2019, όπως είπε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη αναφερόμενη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία.

 

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5, η κ. Καραμεσίνη ανέφερε: «75.000 παραπάνω θέσεις εργασίας προστέθηκαν καθαρά στην οικονομία, σε σχέση με τον Απρίλιο του 2018. Είχαμε πάνω από δύο ποσοστιαίες μονάδες μείωση της ανεργίας, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2018. Αυτό συνιστά επιτάχυνση του βηματισμού με τον οποίο μειώνεται η ανεργία. Φέτος, για πρώτη φορά, παρατηρήθηκε ότι η ανεργία αποκλιμακώθηκε πάνω από δύο ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε έναν χρόνο».

 

Η κ. Καραμεσίνη ανέφερε ότι τα στοιχεία για την αύξηση της απασχόλησης δείχνουν ότι «το 22% περίπου των νέων θέσεων οφείλεται στον τουρισμό (καταλύματα και εστίαση). Περίπου το 25% οφείλεται στη μεταποίηση και στις μεταφορές/αποθηκεύσεις. Περίπου 13% πήγε σε επιστημονικούς κλάδους και τεχνικά επαγγέλματα και περίπου 22% πήγε στην ιδιωτική εκπαίδευση».

 

«Η βιομηχανία δημιούργησε παραπάνω θέσεις από ό,τι ο τουρισμός» σχολίασε η κ. Καραμεσίνη, επισημαίνοντας ότι υπήρχαν και άλλοι επιμέρους κλάδοι που συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

 

Όπως υπογράμμισε, υπάρχουν τρεις πόλοι αύξησης της απασχόλησης, ο τουρισμός, η μεταποίηση/μεταφορές/αποθηκεύσεις, επιστημονικές/επαγγελματικές/τεχνικές δραστηριότητες, που υποστηρίζονται από τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και η εκπαίδευση, επίσης πολύ σημαντικός τομέας που δημιουργεί πολλές θέσεις εργασίας.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Η Amazon επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην αυτοκινητοβιομηχανία

Η Amazon επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην αυτοκινητοβιομηχανία

Κυρίαρχο ρόλο στην ανάπτυξη της τεχνολογίας που παρέχει υπηρεσίες, πρωτόγνωρες υπηρεσίες στον οδηγό και θα...

Media

Times: Οι εκλογές έφεραν ελπίδα στην Ελλάδα

Times: Οι εκλογές έφεραν ελπίδα στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, το mainstream επέστρεψε στην εξουσία και οι λαϊκιστές βρίσκονται σε αποδρομή. Ο πρωθυπουργός...

Secret Money

 H ΔEΠA KAI O POSEIDON

H ΔEΠA KAI O POSEIDON

Ένας (ακόμη) λόγος που «επείγουν» οι αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» της ΔEΠA είναι οι...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.