Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης: «Συμφωνώ με την κατάργηση του ασύλου

«Είμαι απολύτως σύμφωνος  με το θέμα κατάργησης του ασύλου» δήλωσε το μέλος της τριμελούς επιτροπής του προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων και Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέας Ζώρας.

Kαι συμπλήρωσε «Δεν έχει νόημα το 2020 να  συζητάμε θέματα ασύλου όταν το άσυλο πρωτοεισήχθη στην ακαδημαϊκή κοινότητα γύρω στο 1.100».

 

«Υπάρχει η παραβατικότητα εγκληματικού χαρακτήρα και εκεί έχουμε συμφωνήσει όλοι ότι παρεμβαίνει ο εισαγγελέας και είναι και η ακαδημαϊκή παραβατικότητα. Εκεί, σε όλα τα πανεπιστήμια σχεδόν, υπάρχει μία ομάδα του 3% που θέλει για διάφορους λόγους, που ξεπερνούν και την πολιτική θέση, να επιβάλλει την άποψή της. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από κανέναν και παρεμποδίζει τους υπόλοιπους φοιτητές, οι οποίοι είναι αστέρια», πρόσθεσε. Για την μεταφορά της έρευνας και της τεχνολογίας στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο κ. Ζώρας τόνισε ότι «είναι λίγο ρίσκο γιατί στα πανεπιστήμια σε όλον τον κόσμο, η έρευνα και τα πανεπιστήμια είναι συγκοινωνούντα δοχεία και είναι δύσκολο να τα διαχωρίσεις. Είναι ένα πείραμα το οποίο έχει ένα ρίσκο, θα το δούμε όμως… ».

 

Για τις συγχωνεύσεις


Για τις συγχωνεύσεις των ΑΕΙ, ο κ. Ζώρας εκτίμησε ότι« το μεγαλύτερο μέρος των συγχωνεύσεων είναι καταστροφικές. Θα υπάρξουν τμήματα που θα μπουν τα παιδιά και δεν θα υπάρχουν ούτε προγράμματα σπουδών ούτε καθηγητές. Όταν αυτά στήνονται σε ένα βράδυ…»

«Η Παιδεία είναι ένα ενιαίο κομμάτι»

 

«Δεν είναι εύκολο να κάνεις μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια αφήνοντας τα λύκεια όπως είναι. Η παιδεία είναι ενιαίο κομμάτι, αν θέλει κανείς να κάνει μία παρέμβαση, θα κάνει στο σύνολό του. Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν μπορεί να μπαίνει στο τμήμα μαθηματικών μαθητής με 4 στα μαθηματικά γιατί είναι αποδεδειγμένο ότι αυτός ο μαθητής δεν θα μπορεί να προχωρήσει», πρόσθεσε ο κ. Ζώρας με αφορμή τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως ότι δεν θα αλλάξει το εξεταστικό σύστημα των πανελληνίων.

 

 

 

 

 

 

 

 


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Η Amazon επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην αυτοκινητοβιομηχανία

Η Amazon επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην αυτοκινητοβιομηχανία

Κυρίαρχο ρόλο στην ανάπτυξη της τεχνολογίας που παρέχει υπηρεσίες, πρωτόγνωρες υπηρεσίες στον οδηγό και θα...

Secret Money

 H ΔEΠA KAI O POSEIDON

H ΔEΠA KAI O POSEIDON

Ένας (ακόμη) λόγος που «επείγουν» οι αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» της ΔEΠA είναι οι...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.