Ποιοι ελληνικοί προορισμοί «κέρδισαν» περισσότερο τις αεροπορικές το καλοκαίρι του 2019

Καλαμάτα, Μύκονος, Βόλος, Λήμνος, Κάρπαθος και Κεφαλονιά. Πρόκειται για τα έξι ελληνικά, περιφερειακά αεροδρόμια όπου οι αεροπορικές φέτος έχουν αυξήσει στον προγραμματισμό τους, σε ένα καλοκαίρι, όπου το σύνολο των αεροπορικών θέσεων που έχουν προγραμματίσει οι εταιρείες ανά την Ελλάδα εμφανίζεται μειωμένο κατά 7% ή αλλιώς κατά 1,2 εκατομμύρια θέσεις.

 

Σε ένα σύνολο 22 αεροδρομίων, πλήν της Αθήνας, τα περισσότερα- συνολικά 16- έχουν φέτος μειωμένη προσφορά θέσεων σε σύγκριση με το 2018, μία χρονιά, η οποία πάντως ήταν πολύ «δυνατή» με ιδιαίτερα επιθετική την πολιτική από πλευράς των αεροπορικών. Αρκεί να αναφερθεί ότι τη θερινή σεζόν του 2018 σε σχέση με του 2017, η ετήσια αύξηση στον προγραμματισμό θέσεων ήταν στο +15%, φθάνοντας συνολικά τα 17,75 εκατ. και τελικά αυτοί που ήρθαν ήταν στα 17,4 εκατομμύρια. Φέτος οι αεροπορικές έχουν προγραμματίσει στην Περιφέρεια συνολικά 16,5 εκατ. θέσεις (-7%), προσβλέποντας ωστόσο σε υψηλότερες πληρότητες και άρα αποδόσεις. Επισημαίνεται εδώ ότι πέρυσι το ποσοστό πληρότητας των αεροσκαφών στα αεροδρόμια της Περιφέρειας ήταν στο 83%, όταν το 2017 είχε διαμορφωθεί στο 85%, γεγονός το οποίο δημιουργεί προσδοκίες για άνοδο φέτος, εφόσον υπάρξει καλύτερη διαχείριση.

 

Ανά προορισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) στο τέλος Ιουνίου, στους «κερδισμένους» της σεζόν είναι καταρχάς η Καλαμάτα, με τη μεγαλύτερη αύξηση, κατά 26%, των προγραμματισμένων αεροπορικών θέσεων, συνεχίζοντας το θετικό σερί των τελευταίων ετών. Αύξηση, αν και μικρότερη σε σύγκριση με τη σεζόν του 2018 έχει και η Μύκονος με ένα σύνολο 635 χιλ. προσφερόμενων θέσεων στο +13% φέτος, ενώ πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό ανόδου ήταν στο άκρως εντυπωσιακό +28%.

 

Ο Βόλος έχει επίσης διψήφιο ποσοστό ανόδου φέτος με +10%, στο +9% είναι η Λήμνος και ακολουθεί η Κάρπαθος με αύξηση φέτος της προσφοράς κατά 4%.

 

Στον αντίποδα, από τους μεγαλύτερους προορισμούς, στο Ηράκλειο φέτος οι προσφερόμενες θέσεις είναι στα 3,8 εκατ. φέτος από 4 εκατ. πέρυσι (-6%), στη Ρόδο από τα 2,85 εκατ. πέρυσι, στα 2,78 φέτος (-2%), και στη Θεσσαλονίκη η μείωση των προσφερόμενων θέσεων από τις αεροπορικές είναι κατά 18% ή αλλιώς στο 1,79 εκατ. από τα 2,17 εκατ. πέρυσι. Κέρκυρα, Κώς, Χανιά, Ζάκυνθος, Σκιάθος, Σάμος είναι μεταξύ των αεροδρομίων της Περιφέρειας που έχουν επίσης φέτος μειωμένη προσφορά.


protoselida

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Φερνάντο Τόρες

«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Φερνάντο Τόρες

Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Φερνάντο Τόρες, βάζοντας τέλος σε μια μακρά και επιτυχημένη...

Περιβάλλον

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

SOS συνεχίζει να εκπέμπει το τροπικό δάσος του·Αμαζονίου, ο σημαντικότερος πνεύμονας του πλανήτη.

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.