Ποιοι ελληνικοί προορισμοί «κέρδισαν» περισσότερο τις αεροπορικές το καλοκαίρι του 2019

Καλαμάτα, Μύκονος, Βόλος, Λήμνος, Κάρπαθος και Κεφαλονιά. Πρόκειται για τα έξι ελληνικά, περιφερειακά αεροδρόμια όπου οι αεροπορικές φέτος έχουν αυξήσει στον προγραμματισμό τους, σε ένα καλοκαίρι, όπου το σύνολο των αεροπορικών θέσεων που έχουν προγραμματίσει οι εταιρείες ανά την Ελλάδα εμφανίζεται μειωμένο κατά 7% ή αλλιώς κατά 1,2 εκατομμύρια θέσεις.

 

Σε ένα σύνολο 22 αεροδρομίων, πλήν της Αθήνας, τα περισσότερα- συνολικά 16- έχουν φέτος μειωμένη προσφορά θέσεων σε σύγκριση με το 2018, μία χρονιά, η οποία πάντως ήταν πολύ «δυνατή» με ιδιαίτερα επιθετική την πολιτική από πλευράς των αεροπορικών. Αρκεί να αναφερθεί ότι τη θερινή σεζόν του 2018 σε σχέση με του 2017, η ετήσια αύξηση στον προγραμματισμό θέσεων ήταν στο +15%, φθάνοντας συνολικά τα 17,75 εκατ. και τελικά αυτοί που ήρθαν ήταν στα 17,4 εκατομμύρια. Φέτος οι αεροπορικές έχουν προγραμματίσει στην Περιφέρεια συνολικά 16,5 εκατ. θέσεις (-7%), προσβλέποντας ωστόσο σε υψηλότερες πληρότητες και άρα αποδόσεις. Επισημαίνεται εδώ ότι πέρυσι το ποσοστό πληρότητας των αεροσκαφών στα αεροδρόμια της Περιφέρειας ήταν στο 83%, όταν το 2017 είχε διαμορφωθεί στο 85%, γεγονός το οποίο δημιουργεί προσδοκίες για άνοδο φέτος, εφόσον υπάρξει καλύτερη διαχείριση.

 

Ανά προορισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) στο τέλος Ιουνίου, στους «κερδισμένους» της σεζόν είναι καταρχάς η Καλαμάτα, με τη μεγαλύτερη αύξηση, κατά 26%, των προγραμματισμένων αεροπορικών θέσεων, συνεχίζοντας το θετικό σερί των τελευταίων ετών. Αύξηση, αν και μικρότερη σε σύγκριση με τη σεζόν του 2018 έχει και η Μύκονος με ένα σύνολο 635 χιλ. προσφερόμενων θέσεων στο +13% φέτος, ενώ πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό ανόδου ήταν στο άκρως εντυπωσιακό +28%.

 

Ο Βόλος έχει επίσης διψήφιο ποσοστό ανόδου φέτος με +10%, στο +9% είναι η Λήμνος και ακολουθεί η Κάρπαθος με αύξηση φέτος της προσφοράς κατά 4%.

 

Στον αντίποδα, από τους μεγαλύτερους προορισμούς, στο Ηράκλειο φέτος οι προσφερόμενες θέσεις είναι στα 3,8 εκατ. φέτος από 4 εκατ. πέρυσι (-6%), στη Ρόδο από τα 2,85 εκατ. πέρυσι, στα 2,78 φέτος (-2%), και στη Θεσσαλονίκη η μείωση των προσφερόμενων θέσεων από τις αεροπορικές είναι κατά 18% ή αλλιώς στο 1,79 εκατ. από τα 2,17 εκατ. πέρυσι. Κέρκυρα, Κώς, Χανιά, Ζάκυνθος, Σκιάθος, Σάμος είναι μεταξύ των αεροδρομίων της Περιφέρειας που έχουν επίσης φέτος μειωμένη προσφορά.


protoselida

Media

Πέθανε ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, Χάρολντ Μπλουμ

Πέθανε ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, Χάρολντ Μπλουμ

Ο Χάρολντ Μπλουμ, συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Yale, πέθανε χθες, σε...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αθλητικά

Νέα ΑΜΚ στον Παναθηναϊκό ύψους 5 εκ. ευρώ

Νέα ΑΜΚ στον Παναθηναϊκό ύψους 5 εκ. ευρώ

Σταθερότητα στις πληρωμές και σε διοικητικό επίπεδο υποσχέθηκε η πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου στη διάρκεια...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.