«Συμπληγάδες» τα στενά του Ορμούζ;

Οι επιθέσεις στα δύο τάνκερ, πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά και κυρίως το περιστατικό με την απόπειρα κατάληψης βρετανικού δεξαμενοπλοίου, κάνουν τα στενά του Ορμούζ να μοιάζουν με τις «Συμπληγάδες». Στο τελευταίο περιστατικό, την περασμένη Τετάρτη, οι Φρουροί της Επανάστασης διέψευσαν τον ισχυρισμό αξιωματούχων των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον οποίο, οπλισμένα σκάφη τους αποπειράθηκαν να σταματήσουν και να καταλάβουν βρετανικό δεξαμενόπλοιο.

 

Τα πέντε οπλισμένα ιρανικά σκάφη, τα οποία σύμφωνα με τους αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ ανήκαν στη ναυτική δύναμη των Φρουρών της Επανάστασης, αποπειράθηκαν να καταλάβουν το βρετανικό πετρελαιοφόρο British Heritage στα στρατηγικής σημασίας ύδατα του Κόλπου, αλλά απωθήθηκαν από φρεγάτα του βρετανικού βασιλικού πολεμικού ναυτικού. Οι Ιρανοί διέταξαν το πετρελαιοφόρο British Heritage, το οποίο έπλεε στην περιοχή του στενού του Ορμούζ, να αλλάξει πορεία και να σταματήσει στα ιρανικά χωρικά ύδατα.

 

Αμερικανικό αεροσκάφος κατέγραψε σε βίντεο το επεισόδιο, το οποίο τερματίστηκε όταν ο κυβερνήτης της βρετανικής φρεγάτας HMS Montrose -η οποία συνόδευε το δεξαμενόπλοιο- έδωσε διαταγή να στραφούν τα όπλα της στα ιρανικά σκάφη για να εκφοβιστούν και να απομακρυνθούν.

 

Όλως τυχαίως, την ίδια μέρα, ο Ιρανός πρόεδρος Hasan Rouhani, είχε προειδοποιήσει με «συνέπειες» τη Βρετανία, μετά την απόφασή της να συλληφθεί ιρανικό δεξαμενόπλοιο στα ανοικτά του Γιβραλτάρ την περασμένη εβδομάδα. Το πλοίο Grace 1 συνελήφθη στα ανοικτά της βρετανικής περιοχής στο νότιο άκρο της Ισπανίας την περασμένη Πέμπτη, ενέργεια στην οποία η Τεχεράνη είδε μια πράξη «πειρατείας».

 

Από την Έντυπη Έκδοση


protoselida

World Business

Συμφωνία 4 δισ. δολ. για την «Πέππα το γουρουνάκι»

Συμφωνία 4 δισ. δολ. για την «Πέππα το…

Σε συμφωνία για την εξαγορά της Entertainment One, βρετανικής εταιρείας που παράγει περιεχόμενο ψυχαγωγίας κυρίως...

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Στο Τάραντο οι 20οί Μεσογειακοί Αγώνες

Στο Τάραντο οι 20οί Μεσογειακοί Αγώνες

Στην πόλη του Τάραντο στην Ιταλία θα διεξαχθούν οι ΧΧ Μεσογειακούς Αγώνες, όπως αποφάσισε η...

Περιβάλλον

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

SOS συνεχίζει να εκπέμπει το τροπικό δάσος του·Αμαζονίου, ο σημαντικότερος πνεύμονας του πλανήτη.

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.