Επιχειρήσεις

Creta Farms: Αποδέχεται με αιρέσεις ο Κων. Δομαζάκης τους όρους των τραπεζών

Ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι αποδέχεται τους όρους των τραπεζών εξέδωσε ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης της Creta Farm.

 

Ο κ. Κ. Δομαζάκης υπογραμμίζει ότι απαιτείται άμεση λύση για την εταιρία, επαναλαμβάνει το ενδιαφέρον επενδυτή και ζητά συνάντηση με τους τραπεζίτες την Τετάρτη 17 Ιουλίου.

 

Δηλώνει ότι συμφωνεί για την υπογραφή standstill agreement, ωστόσο, σημειώνει ότι δεν αποδέχεται την PwC ως monitoring trustee θεωρώντας ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων.

 

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του κ. Δομαζάκη έχει ως εξής:

 

«Την Παρασκευή 12 -7-2019 αποστείλαμε στις πιστώτριες τράπεζες την απάντησή μας στην από 9-7-2019 επιστολή τους.

 

Η Creta FarmΚΡΕΤΑ 0,00% βρίσκεται σε πολύ οριακό σημείο, καθώς, από την ημέρα αποπομπής μου από την εκτελεστική διοίκηση της εταιρίας, η κατάρρευση είναι ραγδαία. Στις 30/04/2019 η εταιρία εξυπηρετούσε πλήρως τις υποχρεώσεις, ενώ σήμερα αδυνατεί όχι μόνο να καλύψει τις υποχρεώσεις της, αλλά και να παράγει προϊόντα ώστε να εξασφαλίσει την ομαλή τροφοδοσία των πελατών της. Τα αποθέματά της έχουν εξαντληθεί και απαιτούνται τουλάχιστον 5 εκ ευρώ άμεσης ρευστότητας, προκειμένου να αρχίσει να αποκαθιστά τη λειτουργία της και τουλάχιστον άλλα 2 εκ ευρώ, ώστε να ξεκινήσει να αποκαθίσταται η ομαλότητα.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η διάσωση της εταιρίας δεν μπορεί να γίνει με ημίμετρα και απαιτείται άμεση λύση. Ήδη έχουμε γνωστοποιήσει στις τράπεζες το ενδιαφέρον επενδυτή να ενισχύσει άμεσα την εταιρία κεφαλαιακά έως του ποσού των 15 εκ ευρώ. Επαναλαμβάνουμε το ενδιαφέρον του επενδυτή και αιτούμαστε έως την ερχόμενη Τετάρτη 17 Ιουλίου κοινή συνάντηση ημών, του υποδεικνυόμενου επενδυτή και των πιστωτριών τραπεζών.

 

Συμφωνούμε στην υπογραφή συμφωνίας «Standstill/MoU» και είμαστε διακείμενοι θετικά στην ενεργοποίηση των πιστοδοτικών ορίων προεξόφλησης απαιτήσεων της εταιρείας ή/και factoring και δηλώνουμε την πρόθεση μας για την υλοποίηση της διαδικασίας μεταβίβασης σημάτων/δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας.

 

Δεν μας αφορά το ζήτημα του ελέγχου της Deloitte, εξάλλου, τον έλεγχο τον επιδιώκουμε και τον επικροτούμε, γι' αυτό και έχουμε κινήσει και σχετικές νόμιμες διαδικασίες.

 

Δηλώνουμε ότι έχουμε αποδεχτεί με την από 10/06/2019 επιστολή μας προς τις τράπεζες την τοποθέτηση CRO/Monitoring Trustee. Δεν αποδεχόμαστε όμως ως κατάλληλη για την ανάθεση και διεκπεραίωση του συγκεκριμένου έργου την εταιρεία PRICEWATERHOUSECOOPERS, διότι υπάρχει σαφές ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων και η εν λόγω εταιρία δεν μπορεί να εκτελέσει το καθήκον της με συνέπεια και αμεροληψία.

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΜΑΖΑΚΗΣ»


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή