Συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου στο Μέγαρο Μαξίμου


Την πρώτη τους συνάντηση έχουν αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

 

Είναι η πρώτη, κυρίως εθιμοτυπικού χαρακτήρα επαφή των δύο ανδρών μετά τις εκλογές και στην οποία αναμένεται να ανταλλάξουν ευχές και φιλοφρονήσεις παρουσία των τηλεοπτικών καμερών.

 

Αλλά φυσικά, με δεδομένες και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας είναι βέβαιον ότι θα τεθούν και όλα τα θέματα που απασχολούν την Ιεραρχία, μετά την κατάρρευσης της συμφωνίας που είχε γίνει με την προηγούμενη κυβέρνηση για την εκκλησιαστική περιουσία και τον διαχωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας.

 

Η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο είναι το πρώτο ραντεβού της ημέρας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα ακολουθήσει η επίσκεψη στο υπουργείο Υγείας και η συνάντηση με τον επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Κλάους Ρένγκλινγκ.

 

Αργότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επισκεφθεί το υπουργείο Υγείας. Εκεί θα συνεργαστεί με τον υπουργό Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη.

 

Το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στο Μαξίμου με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, με τον οποίον θα συζητήσει την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση. Εξάλλου, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διεργασίες με τους θεσμούς, ενώ έχει προηγηθεί η συνάντηση του Ρέγκλινγκ με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, χθες στο υπουργείο Οικονομικών.


protoselida

World Business

H Walmart μηνύει την Tesla

H Walmart μηνύει την Tesla

Η Walmart μηνύει την Τesla, καθώς όπως υποστηρίζει τα ηλιακά πάνελ της δεύτερης προκάλεσαν πυρκαγιές...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.