Φάιλμπριφ: Κάντε αυτά που πρέπει Προτεινόμενο

...και θα έρθει η μείωση χρέους

 

Συνέχιση των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων συνέστησε στην Ελλάδα και ο πρόεδρος του EuroWorking Group, Χανς Φάιλμπριφ, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ακολουθώντας τη γραμμή του Κλάους Ρέγκλινγκ ο οποίος μίλησε νωρίτερα σήμερα.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Φάιλμπριφ τόνισε ότι «Η σειρά που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα είναι μεταρρυθμίσεις, ισχυρή ανάπτυξη και χαμηλοί στόχοι στα πλεονάσματα».

 

«Κάντε αυτά που πρέπει και τότε θα έρθει η μείωση του χρέους. Τίποτα δεν είναι εκεί για πάντα αλλά οι υπολογισμοί είναι σωστοί. Δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε την Ελλάδα, αλλά πρέπει να είναι βιώσιμο το χρέος. Δεν το κάνουμε για εμάς αλλά για την Ελλάδα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του EWG.

 

«Μπορείτε να έχετε ανάπτυξη πληρώνοντας τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αν η μόνη σκέψη που έχετε είναι ότι μπορείτε να έχετε ανάπτυξη μόνο χαλαρώνοντας τους στόχους δεν είναι σωστή. Πρώτα θα πρέπει να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις και μετά θα έρθει η ανάπτυξη», τόνισε, προσθέτοντας ότι ο νέος ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας είναι σε καλό δρόμο γιατί δίνει έμφαση στην ανάπτυξη.

 

Ο κ. Φάιλμπριφ εξήγησε ότι το πρώτο μισό του 2018 υπήρχαν πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις για τη μείωση των πλεονασμάτων. «Ναι μπορούμε», είπε, «αλλά πρέπει να έχουμε υψηλότερη ανάπτυξη. Αλλά δεν έχω αυτές τις ενδείξεις προς το παρόν», εξήγησε.

 

Έκανε σαφές ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και οι στόχοι του πρωτογενούς πλεονάσματος θα ακολουθήσουν. Όχι το ανάποδο.

 

«Δεν βλέπω αυτή τη στιγμή χώρο και κεφάλαια για να γίνει αυτό», πρόσθεσε αναφερόμενος σε αλλαγή στόχου.

 

«Δεν ισχύει», επισήμανε, «η θέση ότι η μεγάλη ανάπτυξη προκύπτει από χαμηλά πλεονάσματα. Ανήκω σε  άλλη σχολή σκέψης. Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις, η απόδειξη της αξιοπιστίας και μετά οι συνομιλητές θα μπορούν ενδεχομένως να μιλήσουν για αλλαγή των στόχων».


protoselida

World Business

Κεντρική τράπεζα Σ. Αραβίας: Σε ετοιμότητα για παροχή ρευστότητας

Κεντρική τράπεζα Σ. Αραβίας: Σε ετοιμότητα για παροχή…

Έτοιμη να παρέχει ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε περίπτωση που χρειαστεί, προκειμένου να βοηθήσει την...

Media

Στην Alter Ego η τηλεοπτική άδεια

Στην Alter Ego η τηλεοπτική άδεια

Στην Alter Ego πηγαίνει η νέα τηλεοπτική άδεια ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας μετά από απόφαση...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Υγεία & Διατροφή

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

Μέχρι τέσσερις προσπάθειες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με δυνατότητα αποζημίωσης της κρυοσυντήρησης ωαρίων, καθώς και αποζημίωση για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.