5,5% μείωση επισκεπτών στα μουσεία το Μάρτιο

Μια μικρή μείωση των επισκεπτών των Μουσείων, της τάξης του 5,5%, παρατηρήθηκε τον φετινό Μάρτιο σε σχέση με πέρυσι, η οποία συνοδευόταν από μείωση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 14,8% και αύξηση των εισπράξεων κατά 6,6%.

 

Αντίθετα, στους Αρχαιολογικούς χώρους, κατά τον μήνα Μάρτιο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018, παρατηρείται αύξηση των επισκεπτών κατά 0,8%, ο αριθμός των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου παρουσίασε μείωση κατά 8,1%, ενώ οι αντίστοιχες εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 12,5%.

 

Συνολικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μηνιαίας Έρευνας Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων της ΕΛΣΤΑΤ, η επισκεψιμότητα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας το Μάρτιο του 2019 ήταν μειωμένη κατά -1,6%, με τους επισκέπτες να ανέρχονται σε 1,061 εκατ. έναντι 1,078 εκατ. τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

 

Οι μεγαλύτερες μειώσεις επισκεπτών παρατηρούνται στο μουσείο Ηρακλείου Κρήτης (-13%), το Εθνικό Αρχαιολογικό (-9,4%) καθώς και το μουσείο Ακρόπολης (-7,2%). Αντίθετα, θετικά νούμερα σημείωσαν το Μουσείο Δελφών (14,1%), το Μουσείο Ρόδου (6,7%) και το Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας (0,3%).

 

Όσον αφορά τα αποτελέσματα του τριμήνου Ιανουαρίου-Μαρτίου 2019 καταγράφηκε μια μικρή αύξηση 1,8%, με 2.061.611 επισκέπτες έναντι 2.025.096 πέρυσι. Ειδικότερα, παρατηρείται αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2018 κατά 1,6% στους επισκέπτες των Μουσείων και μείωση κατά 4,6% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου, ενώ οι αντίστοιχες εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 12,4%.

 

Τέλος, στους Αρχαιολογικούς χώρους, κατά το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2019 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018, παρατηρείται αύξηση των επισκεπτών κατά 1,9% και μείωση κατά 0,5% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου ενώ οι αντίστοιχες εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 8%.


protoselida

World Business

Ενισχυμένα έσοδα για Peugeot

Ενισχυμένα έσοδα για Peugeot

Ωθούμενη από τα νέα της προϊόντα, η Peugeot SA ανακοίνωσε αυξημένα έσοδα στο γ΄ τρίμηνο.

Media

FAZ: «Αντίο Βαλκάνια;»

FAZ: «Αντίο Βαλκάνια;»

«Αντίο Βαλκάνια;» είναι ο τίτλος με τον οποίο επιγράφει πρωτοσέλιδο σχόλιό της η Frankfurter Allgemeine...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τεχνολογία

Κίνα: 40% των παγκόσμιων χρηστών 5G ως το 2025

Κίνα: 40% των παγκόσμιων χρηστών 5G ως το…

Η Κίνα αναμένεται να βρίσκεται στην πρωτοπορία της ανάπτυξης εμπορικών υπηρεσιών 5G με τις εκτιμήσεις...

Περιβάλλον

Αναμένεται 50% αύξηση ΑΠΕ την επόμενη πενταετία

Αναμένεται 50% αύξηση ΑΠΕ την επόμενη πενταετία

Οι παγκόσμιες προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ) αυξάνονται ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν και...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.