5,5% μείωση επισκεπτών στα μουσεία το Μάρτιο

Μια μικρή μείωση των επισκεπτών των Μουσείων, της τάξης του 5,5%, παρατηρήθηκε τον φετινό Μάρτιο σε σχέση με πέρυσι, η οποία συνοδευόταν από μείωση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 14,8% και αύξηση των εισπράξεων κατά 6,6%.

 

Αντίθετα, στους Αρχαιολογικούς χώρους, κατά τον μήνα Μάρτιο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018, παρατηρείται αύξηση των επισκεπτών κατά 0,8%, ο αριθμός των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου παρουσίασε μείωση κατά 8,1%, ενώ οι αντίστοιχες εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 12,5%.

 

Συνολικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μηνιαίας Έρευνας Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων της ΕΛΣΤΑΤ, η επισκεψιμότητα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας το Μάρτιο του 2019 ήταν μειωμένη κατά -1,6%, με τους επισκέπτες να ανέρχονται σε 1,061 εκατ. έναντι 1,078 εκατ. τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

 

Οι μεγαλύτερες μειώσεις επισκεπτών παρατηρούνται στο μουσείο Ηρακλείου Κρήτης (-13%), το Εθνικό Αρχαιολογικό (-9,4%) καθώς και το μουσείο Ακρόπολης (-7,2%). Αντίθετα, θετικά νούμερα σημείωσαν το Μουσείο Δελφών (14,1%), το Μουσείο Ρόδου (6,7%) και το Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας (0,3%).

 

Όσον αφορά τα αποτελέσματα του τριμήνου Ιανουαρίου-Μαρτίου 2019 καταγράφηκε μια μικρή αύξηση 1,8%, με 2.061.611 επισκέπτες έναντι 2.025.096 πέρυσι. Ειδικότερα, παρατηρείται αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2018 κατά 1,6% στους επισκέπτες των Μουσείων και μείωση κατά 4,6% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου, ενώ οι αντίστοιχες εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 12,4%.

 

Τέλος, στους Αρχαιολογικούς χώρους, κατά το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2019 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018, παρατηρείται αύξηση των επισκεπτών κατά 1,9% και μείωση κατά 0,5% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου ενώ οι αντίστοιχες εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 8%.


protoselida

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Φερνάντο Τόρες

«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Φερνάντο Τόρες

Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Φερνάντο Τόρες, βάζοντας τέλος σε μια μακρά και επιτυχημένη...

Περιβάλλον

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

SOS συνεχίζει να εκπέμπει το τροπικό δάσος του·Αμαζονίου, ο σημαντικότερος πνεύμονας του πλανήτη.

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.