Δημιουργία “Οικομουσείου Πετρίτη” στην Κέρκυρα

Το Παλαιό ΚΕΠ Πετριτή στην Κέρκυρα θα μετατραπεί σε ένα πρωτότυπο οικομουσείο και κέντρο πληροφόρησης για τις θαλάσσιες, αλιευτικές και ναυτικές παραδόσεις καθώς και την προβολή της αρχαιολογικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.

 

Το νέο μουσείο, θα συνδυάζει μεταξύ άλλων έναν χώρο πληροφόρησης στον Πετριτή και ένα Δίκτυο Πολιτιστικών Διαδρομών στην νότια Κέρκυρα, ενώ αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη διάχυση της γνώσης και την ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας.

 

Μέσω μιας νέας καινοτόμου μέθοδου βιώσιμης και ολιστικής τουριστικής ανάπτυξης, που σέβεται το περιβάλλον και τις τοπικές παραδόσεις, το νέο οικομουσείο μπορεί να αποτελέσει έναν πρόσθετο μοχλό ανάπτυξης για τις τοπικές κοινότητες της Κέρκυρας και της Απουλίας.

 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του έργου, θα οργανωθούν πειραματικά εθνοαρχαιοογικά εργαστήρια για τις παραδοσιακές τεχνικές ψαρέματος και ναυπηγικής. Σ' αυτά, οι επισκέπτες, καθοδηγούμενοι από τους ψαράδες και τους αρχαιολόγους – ιστορικούς, θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στις παραδοσιακές τεχνικές αλιείας και να ανακαλύψουν μέσα από προτεινόμενες διαδρομές στο χώρο, αλλά και μέσω ψηφιακών εφαρμογών, την παράκτια πολιτιστική κληρονομιά της Κέρκυρας και την αξιοποίηση των θαλάσσιων πόρων από την αρχαιότητα έως σήμερα.

 

Σημειώνεται ότι η ανωτέρω δράση για την υλοποίηση της οποίας θα συνεργαστούν μεταξύ άλλων ο Δήμος Κέρκυρας, ο Αλιευτικός Σύλλογος Πετριτή, η Εφορία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας και το Τμήμα Ιστορίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου, εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα INTERREG VA ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ 2014-2020.


protoselida

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Τουρισμός

Ημερίδα για Πολιτισμό και Τουρισμό στις ηλικίες 55+

Ημερίδα για Πολιτισμό και Τουρισμό στις ηλικίες 55+

Ημερίδα με τίτλο «Πολιτισμός – Τουρισμός 55+», πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμος Αθηναίων και...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.