Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το ΔΝΤ για τους δασμούς

Την ανάγκη να καταβληθεί περισσότερη προσπάθεια προκειμένου να μειωθούν οι παγκόσμιες εμπορικές ανισορροπίες εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων, ενώ εξέδωσε νέα προειδοποίηση για τον αντίκτυπο των εμπορικών εντάσεων στην παγκόσμια οικονομία, τόνισε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

 

«Είναι επιτακτικό να αποφύγουν όλες οι χώρες πολιτικές που στρεβλώνουν το εμπόριο» ανέφερε το ΔΝΤ στην ετήσια έκθεση του External Sector Report. «Σε ένα περιβάλλον κλιμακούμενων εμπορικών εντάσεων, χρειάζεται μεγαλύτερη εγρήγορση για την αντιμετώπιση των επίμονων εμπορικών ανισορροπιών» σημειώνεται στην έκθεση.

 

«Οι χώρες πρέπει να απέχουν από τη χρήση δασμών για τη ρύθμιση διμερών εμπορικών ισοζυγίων, καθώς έχουν κόστος για το παγκόσμιο εμπόριο, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη, και σε γενικές γραμμές δεν είναι αποτελεσματικοί για τη μείωση των εξωτερικών ανισορροπιών» τονίζει σύμφωνα με το Bloomberg το ΔΝΤ.

 

Η Γερμανία και η Ολλανδία εμφανίζουν εμπορικά πλεονάσματα που είναι υψηλότερα από ότι θα έπρεπε, όπως και η Νότια Κορέα και η Σιγκαπούρη, σύμφωνα με το ΔΝΤ. Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσιάζουν ελλείμματα που είναι χαμηλότερα από το ιδανικό επίπεδο.


protoselida

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Τουρισμός

Ημερίδα για Πολιτισμό και Τουρισμό στις ηλικίες 55+

Ημερίδα για Πολιτισμό και Τουρισμό στις ηλικίες 55+

Ημερίδα με τίτλο «Πολιτισμός – Τουρισμός 55+», πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμος Αθηναίων και...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.