Deal News Online

Υποσχέθηκε ανάπτυξη αλλά πώς θα το καταφέρει;

Διερωτάται ο γερμανικός Τύπος για τον Κ. Μητσοτάκη

 

Η ανάγκη άμεσης εφαρμογής μέτρων για την ανάπτυξη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και η αποκάλυψη κυκλώματος που βοηθούσε μετανάστες να διαφύγουν παράτυπα στην Ευρώπη από την Κω απασχολούν τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

 

«Η νέα συντηρητική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί με την απόλυτη πλειοψηφία που διαθέτει να κάνει πράξεις τις υποσχέσεις που έδωσε στον προεκλογικό αγώνα. Υποσχέθηκε ανάπτυξη, δεν έχει πει όμως ακόμη πώς θέλει να το καταφέρει» αναφέρει ρεπορτάζ της γερμανικής ραδιοφωνίας DLF συνεχίζοντας: «Ποια ακριβώς μέτρα εννοεί ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, ο ελληνικός λαός μπορεί μόνο να υποθέσει αυτή τη στιγμή. Αν έργα ιδιωτικοποιήσεων όπως η υπερ-πόλη (mega-city) στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού θα φέρουν όντως έως και 70.000 θέσεις εργασίας, δεν είναι ξεκάθαρο». Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ «το πώς, πού και τι ακριβώς θα γίνει στο πεδίο των ξένων επενδύσεων, προσπαθούν να καταλάβουν αυτές τις μέρες πολλοί ψηφοφόροι της ΝΔ – αλλά και οι Έλληνες που δεν ψήφισαν τον Μητσοτάκη ως τον νέο πολιτικό που φέρνει ελπίδα».

 

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Κυριάκος Μητσοτάκης πλέον ως αρχηγός της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας στο νεοεκλεγμένο κοινοβούλιο γνωρίζει ότι «πρέπει να παραδώσει γρήγορα αποτελέσματα μετά τα προεκλογικά λόγια που άνοιξαν την όρεξη. Η πίτα πρέπει να μεγαλώσει για όλους τους Έλληνες, αυτή ήταν μια απλή, ηχηρή του υπόσχεση. Από τους ελεγκτές της ευρωζώνης και τον Κλάους Ρέγκλινγκ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας έρχεται η σαφής προειδοποίηση προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση, ότι τα προγράμματα λιτότητας πρέπει να εφαρμοστούν περαιτέρω με πειθαρχία».

 

Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών εν μέσω τουριστικής σεζόν

 

Στην εξάρθρωση κυκλώματος που διευκόλυνε πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς νόμιμα έγγραφα να διαφύγουν αεροπορικώς από την Κω σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αναφέρεται ρεπορτάζ της ειδησεογραφικής ιστοσελίδαςtagesschau.de. «Χιλιάδες τουρίστες συνωστίζονται καθημερινά κατά την τουριστική σεζόν στο μικρό αεροδρόμιο της Κω. Ο χώρος αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο του νησιού των Δωδεκανήσων είναι κατά κανόνα υπερπλήρης. Μέσα σε όλη αυτή την αναστάτωση δρούσε τους τελευταίους μήνες ένα εξαιρετικά επικερδές επιχειρηματικό κύκλωμα διακινητών, που πλέον εξαρθρώθηκε από την ελληνική αστυνομία», σημειώνει η ιστοσελίδα, αναφέροντας ότι το κύκλωμα μετέφερε από την Αθήνα στην Κω μετανάστες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου από εκεί να πετάξουν προς ευρωπαϊκές πόλεις. Οι διακινητές έπαιρναν αμοιβή 4.000 – 6.000 ανά άτομο, ενώ η αστυνομία παρακολουθούσε τις κινήσεις του κυκλώματος εδώ και πάνω από ένα χρόνο και όπως σημειώνει το ρεπορτάζ «πόσοι πρόσφυγες έφτασαν με αυτό τον τρόπο στη Γερμανία, τη Μ. Βρετανία, την Ελβετία ή την Ολλανδία δεν είναι γνωστό. Για την ώρα στην Ελλάδα ζουν περίπου 80.000 μετανάστες, το καθεστώς παραμονής των οποίων είναι ασαφές».

 

Το ρεπορτάζ εστιάζει και στη γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία, η οποία συνεχίζει να απασχολεί προσωπικό σε ελληνικά αεροδρόμια. Όπως αναφέρει, στο αεροδρόμιο της Αθήνας καθημερινά εντοπίζονται μετανάστες που θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ τα εργαστήρια παραποίησης εγγράφων σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας έχουν φόρτο εργασίας και την ίδια ώρα έχουν αυξηθεί έντονα οι κλοπές διαβατηρίων και ταυτοτήτων τουριστών. Τέλος όπως σημειώνει το ρεπορτάζ «δεδομένου ότι στην καρδιά της τουριστικής σεζόν κάθε λεπτό μετράει στα αεροδρόμια, δεν μπορεί να γίνει πλήρως λεπτομερής έλεγχος ταυτότητας σε όλους τους επιβάτες. Εν αμφιβολία το προσωπικό της γερμανικής αστυνομίας αναφέρει ύποπτες περιπτώσεις στα αεροδρόμια τελικού προορισμού. Εκεί κάποιοι συλλαμβάνονται, ωστόσο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, υψηλός είναι και ο αριθμός εκείνων που, παρά τους ελέγχους, καταφέρνουν να φτάσουν στη Γερμανία ή άλλες χώρες με πλαστά έγγραφα.


Media

Έρχεται το 20ο Athens Technopolis Jazz Festival

Έρχεται το 20ο Athens Technopolis Jazz Festival

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει την 20η διοργάνωση του Athens Technopolis Jazz Festival και τη...

Τεχνολογία

ΕΑΠ: Διαδικτυακό συνέδριο για την εκπαιδευτική μέθοδοSTE(A)M

ΕΑΠ: Διαδικτυακό συνέδριο για την εκπαιδευτική μέθοδοSTE(A)M

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο(ΕΑΠ)συνδιοργανώνει από σήμερα, μια μεγάλη επιστημονική συνάντηση με χιλιάδες συμμετοχές και επιστήμονες από διαφορετικά...

Τουρισμός

Viking: Νέα ελληνική κρουαζιέρα στο θερινό πρόγραμμα

Viking: Νέα ελληνική κρουαζιέρα στο θερινό πρόγραμμα

Την επανεκκίνηση των κρουαζιέρων της στην Μεσόγειο αποκλειστικά για εμβολιασμένους ταξιδιώτες, ανακοίνωσε χθες η εταιρεία...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.