Κορκίδης: Γίνεται πράξη η δέσμευση για ανανέωση

Ο πρόεδρος Β. Κορκίδης και το ΔΣ του ΕΒΕΠ εύχονται καλή επιτυχία σε όλους τους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς που στελέχωσαν τα Υπουργεία

 

Οπως αναφέρει ο κ. Κορκίδης, «είναι σημαντικό το γεγονός ότι μέσα σε λίγες ημέρες από τη συγκρότηση της κυβέρνησης ανακοινώθηκαν τα πρόσωπα για τις θέσεις των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων στα υπουργεία.

 

Μετά τα 28 ονόματα που ανακοινώθηκαν προχθές και τα 24 που ανακοινώθηκαν χθες, έχουμε συνολικά τους 52 Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς που στελέχωσαν ήδη το σύνολο των Υπουργείων και απομένει ο ορισμός των Γραμματέων που θα στελεχώσουν την Προεδρία της κυβέρνησης.

 

Το γεγονός ότι δεν χάθηκε καθόλου χρόνος είναι θετικό, καθώς στο παρελθόν χρειάζονταν ακόμη και μήνες για να στελεχωθούν οι τόσο κρίσιμες αυτές θέσεις του κρατικού μηχανισμού.

 

Αποδεικνύεται, ταυτόχρονα ότι από τις επιλογές του Πρωθυπουργού γίνεται πράξη η δέσμευση για ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας και για κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.

 

Κάποιοι γραμματείς παρέμειναν στις θέσεις τους, επιβεβαιώνοντας ότι η αξιοκρατία δεν έχει κομματικά κριτήρια, ενώ πολλοί από τους νέους γραμματείς προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα. Κάποιοι έχουν ήδη δοκιμαστεί επιτυχώς στη δημόσια διοίκηση και στην αυτοδιοίκηση. Βασικά κριτήρια για την επιλογή τους υπήρξαν η εμπειρία και οι εξειδικευμένες γνώσεις στον τομέα ευθύνης του καθενός και το τεχνοκρατικό προφίλ τους.

 

Σημαντικό δείγμα επίσης είναι το γεγονός ότι συνολικά είναι περίπου κατά 30% λιγότεροι σε σχέση με τον αριθμό προηγούμενων κυβερνήσεων. Όλοι, αναμένεται να συνδράμουν με τις γνώσεις τους στην ταχύτατη υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος που έχει ως κεντρικό στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσα από ένα σύγχρονο και αποτελεσματικότερο κράτος. Το ΕΒΕΠ ευχαριστεί όσους αποχώρησαν, εύχεται καλή συνέχεια σε όσους παρέμειναν και καλή επιτυχία στους νέους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς που στελέχωσαν τα Υπουργεία. Περιμένουμε πολύ δουλειά, καλή συνεργασία και παραγωγικό έργο από όλους!»


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.