ΕΣΕΕ: Ζητά άμεση αποκλιμάκωση της υπερφορολόγησης Προτεινόμενο

Ικανοποιημένοι για εξαιρετικά παραγωγικό κλίμα της συζήτησης που είχαν χθες με τον υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για την φορολογική πολιτική και την δημόσια περιουσία Απόστολο Βεσυρόπουλο, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

 

Στην ατζέντα της συνάντησης τέθηκαν οι αναγκαίες «ανάσες» που πρέπει να δοθούν στην αγορά και οι σχετικές προτάσεις της Συνομοσπονδίας. Συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία της ΕΣΕΕ έθεσε τα ζητήματα της αποκλιμάκωσης της υπερφορολόγησης των επιχειρήσεων, των αλλαγών στο σύστημα ΦΠΑ, της αποκατάστασης των αδικιών στον ΕΝΦΙΑ, της πορείας προς την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος κ.ά.

 

Παράλληλα, έγινε διεξοδική συζήτηση σχετικά με την πορεία της ρύθμισης των 120 δόσεων και τις προτάσεις της ΕΣΕΕ για μια περισσότερο χρηστική πάγια ρύθμιση.

 

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία ο υφυπουργός ότι ήδη έχει ξεκινήσει η πορεία εκλογίκευσης του φορολογικού συστήματος και αποκατάστασης των ανισοτήτων και των λαθών, τόσο στο γενικότερο φορολογικό σύστημα όσο και στις 120 δόσεις, έχοντας δώσει προτεραιότητα στους συγκεκριμένους τομείς.

 

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας πρότεινε και ο κ. Βεσυρόπουλος δέχθηκε την δημιουργία μίας «ανοικτής γραμμής» συνεργασίας ανάμεσα στο υπουργείο και στην Συνομοσπονδία με συνεχείς επαφές και διάλογο για τις αναγκαίες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν.

 

Μετά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι του εμπορίου εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την σταδιακή αποφόρτιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της μεσαίας τάξης από τα δυσανάλογα βάρη που μέχρι τώρα τους αναλογούσαν και την αντίστοιχη πορεία της ελληνικής αγοράς προς την ανάπτυξη.

 

Η αντιπροσωπεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας αποτελείτο από τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Γιώργο Καρανίκα, τον αντιπρόεδρο της Συνομοσπονδίας Σταύρο Καφούνη και τον Οικονομικό Επόπτη Χρήστο Μπλουγούρα.


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.