Πολιτική

Γουάτσα: Αν προχωρήσετε έτσι όπως ξεκινήσατε...

«Η Ελλάδα θα γίνει μια άλλη χώρα» 

 

Με τον μεγαλοεπενδυτή και επικεφαλής του ομίλου Fairfax Πρεμ Γουάτσα συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συνάντηση να την χαρακτηρίζει το θετικό κλίμα και από τις δυο πλευρές.

 

Ο mr. Fairfax είπε στον Πρωθυπουργό πως  «αν προχωρήσετε έτσι όπως ξεκινήσατε, η Ελλάδα θα είναι μια διαφορετική χώρα».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γουάτσα εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη νέα κυβέρνηση και το πρόγραμμα της, ενώ εμφανίστηκε ενθουσιασμένος για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης, την ταχύτητα με την οποία στήθηκε το κυβερνητικό επιτελείο και τη σειρά των νομοθετικών πρωτοβουλιών που οδηγούν σε πιο δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας.

 

Ο μεγαλοεπενδυτής εξέφρασε το ενδιαφέρον του για επενδύσεις στην ασφαλιστική αγορά  την αγορά ακινήτων και τις μεγάλες τουριστικές αναπτύξεις .

 

Μεταξύ άλλων Μητσοτάκης και Γουάτσα συζήτησαν για τις μεγάλες υποδομές και στην ολοκλήρωση έως τέλος 2019 του εμπροσθοβαρούς προγράμματος απομείωσης των Npls.

 

«Αν προχωρήσετε έτσι όπως ξεκινήσατε η Ελλάδα θα είναι μια διαφορετική χώρα σε λίγο καιρό και το επενδυτικό ενδιαφέρον θα είναι πολύ μεγάλο» φέρεται να δήλωσε ο Ινδός επενδυτής προς τα μέλη της κυβέρνησης.

 

Από την πλευρά της η κυβέρνησης υπογράμμισε το εξαιρετικό κλίμα της συνάντησης και τόνισε την αποφασιστικότητά της για εφαρμογή ενός προγράμματος μεταρρυθμίσεων με σειρά άμεσων νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα οδηγήσουν σε δυναμική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

 

Ο κ. Γουάτσα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επενδυτικές προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα σε πολλούς τομείς, όπως ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, η αγορά ακινήτων και οι τουριστικές επενδύσεις.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή