Αθλητικά

Ορεστιάδα: 4ος παραποτάμιος αγώνας δρόμου “Χριστόδουλος Ρυζιώτης”

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, στις 27 Ιουλίου, θα λάβει χώρα στην Ορεστιάδα, στις όχθες του ποταμού Άρδα, ο 4ος Παραποτάμιος Δρόμος "Χριστόδουλος Ρυζιώτης".

 

Ο Δήμος Ορεστιάδας πραγματοποιεί την αθλητική εκδήλωση για να τιμήσει τη μνήμη του δημιουργού της, Χριστόδουλου Ρυζιώτη, αλλά και με στόχο να καθιερωθεί ως κοινωνικό και αθλητικό γεγονός, προσελκύοντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

 

Μετά την μεγάλη επιτυχία των τριών προηγούμενων χρονιών, καθώς συμμετείχαν 200 και πλέον δρομείς από όλη την Ελλάδα, στο σύνολο των διαδρομών, φέτος, οι αγώνες θα είναι εμπλουτισμένοι με δύο διαδρομές των 10 και των 3 χιλιομέτρων.

 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε μια πανέμορφη παραποτάμια διαδρομή, δίπλα στον ποταμό Άρδα. Με αυτόν τον τρόπο, προσφέρεται στους αθλητές η ευκαιρία να γνωρίσουν την παράρδια περιοχή, το ιδιαίτερο φυσικό της κάλλος, την τοπική φιλοξενία και την ξεχωριστή παράδοση, ενισχύοντας παράλληλα την τουριστική προβολή της περιοχής.

 

Επιπλέον στόχοι των αγώνων, είναι η ευαισθητοποίηση αθλητών και συμμετεχόντων στην προστασία του περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με την προαγωγή της υγείας, υιοθετώντας την άσκηση ως τρόπο ζωής και συμμετέχοντας βιωματικά όλες τις εποχές του έτους.

 

Οι αθλητές, θα γνωρίσουν την αξία του σπάνιου και μοναδικού οικοσυστήματος της περιοχής, αναλαμβάνοντας ενεργό δράση για την προστασία του. Τέλος, μέσω του αγώνα και μέσω της προαγωγής του αθλητικού ιδεώδους, ενισχύεται μεταξύ άλλων και η αυτοπεποίθηση των νεαρών αθλητών.

 

"Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, κρίνεται αναγκαίο συλλογικά να δίνουμε έμφαση και να προωθούμε τα στοιχεία εκείνα που ενώνουν τους ανθρώπους, όπως ο αθλητισμός. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες και ερεθίσματα, ώστε η ενασχόληση με αυτόν να γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής όλων μας και κυρίως των νέων ανθρώπων, στρέφοντας το ενδιαφέρον τους σε δράσεις δημιουργικές και καλλιεργώντας τους θεμελιώδεις αξίες όπως η ηθική ακεραιότητα και το ευ αγωνίζεσθαι", δήλωσε στο χαιρετιστήριο του μήνυμα ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.


επιστροφή στην αρχή