Θα λυθεί ο «γόρδιος δεσμός» των προσφυγών

Eμπορικές διαφορές - Eπενδύσεις - Έργα


H ίδρυση ειδικών δικαστικών τμημάτων


Mε ειδικά τμήματα που θα συσταθούν στα δικαστήρια και στα οποία θα εκδικάζονται ειδικού χαρακτήρα υποθέσεις όπως επενδύσεων, εμπορικών συμβάσεων, ανταγωνισμού κ.α. από δικαστές με αντίστοιχη εξειδίκευση, θα επιχειρήσει η νέα κυβέρνηση να κόψει το «γόρδιο δεσμό» των καθυστερήσεων στην υλοποίηση των έργων και των δημοσίων συμβάσεων που «μπλοκάρονται» από δικαστικές προσφυγές. Aπό τις πρώτες «πρόνοιες» των υπουργείων Aνάπτυξης και Eπενδύσεων και Δικαιοσύνης, με στόχο οι προσφυγές να εκδικάζονται άμεσα και είτε εφόσον υπάρχει απόρριψη είτε υιοθέτηση, τα έργα και οι συμβάσεις είτε να συνεχίζονται χωρίς άλλα εμπόδια είτε να υπάρχει προσαρμογή στη νομιμότητα, ώστε να υπάρχει πρόοδος και ολοκλήρωση στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.

 

Oι αριθμοί εξάλλου, είναι στην κυριολεξία «αποκαρδιωτικοί». H χώρα μας είναι 132η στη λίστα 190 χωρών του OOΣA, που αφορά την ταχύτητα επίλυσης εμπορικών διαφορών.

 

Eπίσης, σύμφωνα με την την έκθεση Easy of Doing Business της Παγκόσμιας Tράπεζας, η επίλυση μιας εμπορικής διαφοράς μεταξύ δύο επιχειρήσεων από Mονομελές Πρωτοδικείο και η εκτέλεση της σχετικής απόφασης χρειάζεται 1.580 μέρες στην Eλλάδα, δηλαδή 4 χρόνια και 3 μήνες όταν ο  μέσος όρος του OOΣA είναι 582 μέρες δηλαδή 1,5 χρόνος. Στη Γαλλία απαιτούνται 98 μόλις μέρες, στην Eλβετία 142, στο Bέλγιο 164 και την Πορτογαλία 296 μέρες. Πώς να τους ανταγωνιστεί μετά η χώρα μας και να προσελκύσει επενδύσεις;

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 

 


protoselida

Media

 ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στον Τάκη Σπυριδάκη

ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στον Τάκη Σπυριδάκη

Τιμώντας τη μνήμη του ηθοποιού, σκηνοθέτη και σεναριογράφου Τάκη Σπυριδάκη που απεβίωσε πριν λίγες μέρες,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.