25,6 εκατ. δολάρια για την Top Ships

«Ψηνόταν» καιρό τώρα το deal και τελικά έκλεισε. Η εισηγμένη στο Nasdaq ναυτιλιακή Top Ships, συμφερόντων του εφοπλιστή Ευάγγελου Πιστιόλη, ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε κεφάλαια ύψους 25,6 εκατ. δολαρίων μετά από συμφωνία με μεγάλο χρηματοδότη από την Κίνα.

 

Η ελληνική ναυτιλιακή, η οποία διαθέτει στόλο με σύγχρονα δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου, δεν δημοσιοποίησε το όνομα του χρηματοδότη. Έκανε σαφές, ωστόσο, ότι τα κεφάλαια αυτά θα κατευθυνθούν κυρίως στην αναχρηματοδότηση υφιστάμενη πιστωτικής διευκόλυνσης που είχε συνάψει με την γερμανική Nord LB για την απόκτηση του χωρητικότητας 49,700-dwt, πλοίου, Stena Weco Excellence. Το νέο δάνειο θα είναι δεκαετούς διάρκειας.

 

Η Top Ships προτίθεται να προχωρήσει στη σύναψη δύο ακόμη συμφωνιών δανεισμού με τον ίδιο χρηματοδότη, ώστε να ασκήσει τις option για την εξαγορά των χωρητικότητας 50,000-dwt πλοίων Stena Weco Energy (κατασκευής 2014) και Stena Weco Evolution (κατασκευής 2015).

 

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να θωρακιστούν οι...

Περιβάλλον

Ολλανδική συνδρομή στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Ολλανδική συνδρομή στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Ολλανδία ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο της...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.