Deal News Online

undefined

Φιλόδοξα σχέδια ΗΠΑ για το διάστημα

Με αφορμή τα 50 χρόνια από την προσσελήνωση ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς προαναγγέλλει νέες αποστολές στη Σελήνη, αλλά και στον Άρη. "Θα πάμε στο φεγγάρι για να μείνουμε", υποστηρίζει.

 

Με εμβατήρια υποδέχονται τον Μάικ Πενς στελέχη, αλλά και βετεράνοι της NASA στο διαστημικό κέντρο Κέιπ Κανάβεραλ της Φλόριντα. Στο ακροατήριο μεταξύ άλλων και ο Έντουιν Όλντριν, ένας από τους αστροναύτες που συμμετείχαν στην ιστορική αποστολή της NASA στο φεγγάρι, πριν από ακριβώς 50 χρόνια. "Θα επιστρέψουμε" λέει ο Αμερικανός αντιπρόεδρος. Οι εορτασμοί για την προσσελήνωση του 1969 και οι εξαγγελίες για νέες αποστολές δίνουν την ευκαιρία στον Μάικ Πενς να υπογραμμίσει τις ηγετικές φιλοδοξίες των ΗΠΑ στο διάστημα- και όχι μόνο.

 

"Όπως είπε και ο πρόεδρος Τραμπ, αυτή η γενιά των Αμερικανών γνωρίζει ότι είναι η μοίρα της Αμερικής να είναι ηγέτης μεταξύ των εθνών, στην περιπέτεια προς το άγνωστο", λέει ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, όπως γράφει η Deutsche Welle. "Ενώπιόν σας είμαι υπερήφανος να ανακοινώσω, εκ μέρους και του προέδρου των ΗΠΑ, ότι η Αμερική θα επιστρέψει στη Σελήνη μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και ότι θα είναι Αμερικανοί αστροναύτες ο επόμενος άνδρας, αλλά και η πρώτη γυναίκα που θα πατήσουν στο φεγγάρι..."

 

Ακολουθεί ταξίδι στον Άρη

 

Ήδη από τον περασμένο Μάρτιο ο Μάικ Πενς έχει εξαγγείλει ότι στα επόμενα χρόνια οι ΗΠΑ θα οργανώσουν νέα προσσελήνωση. Τώρα διευκρινίζει ότι οι νέες διαστημικές αποστολές θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας, αλλά και πολύ πιο φιλόδοξες σε σχέση με την ιστορική αποστολή της NASA τον Ιούλιο του 1969.

 

"Θα παραμείνουμε στην επιφάνεια της Σελήνης για εβδομάδες ή και για μήνες, όχι απλώς για λίγες ώρες ή μέρες" λέει ο Μάικ Πενς. "Αυτή τη φορά θα πάμε για να μείνουμε στο φεγγάρι, θα ερευνήσουμε και θα αναπτύξουμε νέες τεχνολογίες, θα εκχυλίσουμε νερό από πάγο στους σκοτεινούς κρατήρες. Και θα εγκαινιάσουμε μία νέα γενιά διαστημικών σκαφών, που χρειάζονται όχι χρόνια, αλλά μήνες για να φτάσουν στον Άρη".

 

Έπαινοι για την ιδιωτική βιομηχανία διαστήματος

 

Πάντως η πρώτη αποστολή της NASA στο φεγγάρι, το 1969, είχε αποδειχθεί ιδιαίτερα δαπανηρή. Εκτιμάται ότι σε σημερινές τιμές θα στοίχιζε περίπου 150 δισεκατομμύρια δολάρια. Ποιοί μπορούν να επωμιστούν την ευθύνη για μία αντίστοιχη και μάλιστα πιο φιλόδοξη αποστολή μετά από 50 χρόνια; Σε συνέντευξή του προς το CBS ο Μάικ Πενς κάνει λόγο για τους "παραδοσιακούς εταίρους", τους οποίους όμως δεν κατονομάζει, αλλά και για την "ιδιωτική βιομηχανία του διαστήματος".

 

"Ο πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι θα απευθυνθούμε στη NASA και τους παραδοσιακούς εταίρους μας για να αναπτύξουμε τους πυραύλους και τις τεχνολογίες που απαιτούνται για να πάμε στο φεγγάρι και να βάλουμε τα θεμέλια για τον Άρη", τονίζει. "Αλλά εάν οι παραδοσιακοί μας εταίροι δεν μπορούν να ανταποκριθούν, τότε θα στραφούμε στην ιδιωτική βιομηχανία του διαστήματος. Ένα από τα συναρπαστικά πράγματα στην αμερικανική ηγεσία του διαστήματος είναι η ανθούσα ιδιωτική βιομηχανία..."


protoselida

Media

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη στον Εβρο

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη…

«Η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει τον συνοριακό φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία» επιγράφεται δημοσίευμα...

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Τεχνολογία

 Υπερδιπλασιάστηκε λόγω Covid-19 το ηλεκτρονικό εμπόριο

Υπερδιπλασιάστηκε λόγω Covid-19 το ηλεκτρονικό εμπόριο

Η πανδημία/κρίση φαίνεται ότι αλλάζει τις online αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών, σύμφωνα με έρευνα που...

Περιβάλλον

Greenpeace: 6 σημεία κλειδιά για πλαστικά μιας χρήσης

Greenpeace: 6 σημεία κλειδιά για πλαστικά μιας χρήσης

Με σημερινή επιστολή της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, η περιβαλλοντική οργάνωση...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.